Handelaars

Over 4 jaar krijgt onze gemeente terug een moderne en frisse aanblik. Ondertussen zullen graafmachines ons straatbeeld tekenen, een allesbehalve aantrekkelijk beeld voor u als handelaar. De werken zijn evenwel noodzakelijk voor een betere veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid van de straten en dorpskern van Langemark. Bovendien creëren we een aangenamer woon- en winkelklimaat.

Er bestaan een aantal compensatieregelingen voor handelaars die tijdens en door de werken inkomensverlies lijden.

Hinderpremie

Zelfstandigen en kleine ondernemingen met maximum 9 werknemers die ernstige hinder ondervinden van wegenwerken voor de deur, kunnen genieten van een hinderpremie van €2000. Als u in aanmerking komt, krijgt u een brief van het Agentschap Innoveren & Ondernemen. U hoeft zelf geen actie te ondernemen.

De nieuwe hinderpremie vervangt de Rentetoelage en Inkomenscompensatievergoeding en geldt niet voor werken die gestart zijn voor 1 juli 2017.

Meer info over de hinderpremie via deze link.

Sluitingspremie

Bent u toch verplicht uw zaak minstens 21 opeenvolgende kalenderdagen te sluiten ingevolge deze ernstige hinder dan kan u misschien ook genieten van een sluitingspremie van €80 per sluitingsdag.

Meer info over de sluitingspremie via deze link.

Waarborgregeling

Bij openbare werken zijn handelaars soms moeilijk bereikbaar. Daardoor hebben zij minder inkomsten en krijgen zij vaak moeilijk toegang tot bankkredieten. Om die moeilijke periode te overbruggen, krijgen kmo’s die hinder ondervinden van openbare werken toegang tot een soepele waarborgregeling.

Meer info over de waarborgregeling via deze link.