Politie

Sedert 1 januari 2002 is de nieuwe politiezone PZ ARRO IEPER van start gegaan. Het ambtsgebied van de Lokale Politie Arro Ieper omvat volgende tien gemeenten: Ieper, Poperinge, Vleteren, Wervik, Zonnebeke, Heuvelland, Moorslede, Staden, Mesen en ons eigen Langemark-Poelkapelle. De totale zone omvat 126.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 632 km2.
Dit betekent dat de 10 gemeentelijke politiekorpsen en alle rijkswachtbrigades nu samen de lokale politiezone Arro Ieper vormen.

De politiezone staat onder leiding van een korpschef die voor een termijn van 5 jaar benoemd is. De lokale politie dient de totale basispolitiezorg in de zone waar te kunnen nemen. Om dit te kunnen realiseren werden volgende principes weerhouden:

 • In het hoofdcommissariaat te Ieper, Ter Waarde 54, werden alle diensten die voor het ganse grondgebied werken gecentraliseerd. Het betreft volgende diensten: interventiedienst, lokale recherche, verkeersdienst, zorgteam, wapenbureau, preventiebureau, milieupolitie.
 • per gemeente wordt een lokaal commissariaat behouden die een aantal diensten uitvoert ten behoeve van de lokale overheid en de lokale bevolking. Het lokaal commissariaat is gelegen in de Kasteelstraat 5 te Langemark.

Boek een afspraak online met je lokale politiepost!

Sinds september 2018 is het mogelijk om een afspraak te maken met je lokaal commissariaat via de website van de politiezone Arro Ieper. Deze online agenda werd ingevoerd als een verruiming op de contactmogelijkheden met de lokale politiepost. In de voormiddag kan je nog langsgaan zonder afspraak, in de namiddag en avond kan er volgens beschikbaarheid van lokale medewerkers een individuele afspraak worden gemaakt. Dit betekent meer gerichte contactmomenten en minder wachttijd.

De afspraak kan gemaakt worden op de website van de politiezone www.arroieper.be via de knop “Maak hier uw afspraak” op de homepagina. Selecteer “afspraak met een lokaal commissariaat” enkel wanneer je geen uitnodiging kreeg. Klik je lokaal commissariaat in de lijst en kies een beschikbaar moment. Een medewerker zal je dan ontvangen. Een afspraak moet ten minste de dag vooraf gemaakt worden.

Voor uiterst dringende aangiften is het onthaal van het hoofdcommissariaat (Ter Waarde 54, 8900 IEPER) 24u op 24 geopend, maar daar zal je rekening moeten houden met mogelijke wachttijden.

Het lokaal commissariaat is bemand door volgende medewerkers:

 • VANTOMME Johan, lokaal coördinator
 • NOTABLE Lynn, wijkinspecteur Langemark en Bikschote
 • BUYLE Shanna, wijkinspecteur Poelkapelle, Madonna, Sint-Juliaan en Vijfwegen
 • BRUYNSTEEN Luc, inspecteur steunteam
 • TERRYN Bart, inspecteur steunteam
 • SANTY Erna, administratief medewerkster

In het lokaal commissariaat worden onder andere volgende taken uitgevoerd:

 • ONTHAAL : In het LC kunt u onder andere terecht voor klachten, aangiften, gevonden en verloren voorwerpen,...  Wie zich niet tijdens de onthaaluren naar het LC kan begeven, kan steeds telefonisch contact opnemen met de medewerkers. Er kan dan steeds een afspraak gemaakt worden buiten de openingsuren.
 • WIJKWERKING :  Langemark-Poelkapelle heeft twee wijkinspecteurs die opnieuw duidelijk aanwezig zijn in het straatbeeld op onze wekelijkse markt, schoolomgeving, speelpleinen,…  Zij hebben een grote aanspreekbaarheid en hebben aandacht voor mogelijke criminele activiteiten in de wijk. Zij zullen u tevens doorverwijzen naar andere bevoegde diensten wanneer u erom vraagt. 

Het lokaal commissariaat is te bereiken op volgend telefoonnr. 057/ 49 09 24. of via email PZ.ArroIeper.LCLangemark-Poelkapelle@police.belgium.eu

Na de diensturen wordt dit nummer doorgeschakeld naar het hoofdcommissariaat te Ieper.  
Bij dringende gevallen : bel 101.

Online aangiften via Police-on-web:

Voor bepaalde aangiften hoeft u niet langer naar het politiecommissariaat te komen. U kan die online doen via de website www.policeonweb.be.

Momenteel kan u volgende zaken aangeven via de site:

 • Fietsdiefstal
 • Winkeldiefstal
 • Diverse beschadigingen
 • Graffiti
 • Afwezigheidstoezicht aanvragen
 • Aangifte alarmsystemen

Er zijn drie manieren om u te registreren op www.policeonweb.be: via uw eID en kaartlezer, via een token of via een gebruikersnaam en wachtwoord.

Algemeen politiereglement:

Raadpleeg hier het algemeen politiereglement. (pdf, 450.0 kB)