Actie(f) voor het klimaat

Wist je dat...

  • wij Belgen bij de koplopers zitten qua CO2-uitstoot per inwoner?!?
  • één Belg op 5 februari al evenveel CO2 uitgestoten heeft als een Indiër op een heel jaar?!?
  • CO2, samen met methaan, het belangrijkste broeikasgas is dat leidt tot veranderingen in ons klimaat?

Tegen 2020 willen wij de uitstoot van CO2 met 20% verminderen want een klimaatvriendelijke buurt, dat wil toch iedereen?

IMG_0819 verkleindActie(f) voor het klimaat

Op 13 juni 2017 werd het startschot gegeven voor de gezamenlijke communicatiecampagne om minder CO2-uitstoot te realiseren op het grondgebied van De Panne, Diksmuide, Koekelare, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Middelkerke, Nieuwpoort en Veurne. De groep “Van Zee tot IJzer” wil versterkt inzetten op de vier thema’s: wonen, lokale handel en diensten, energie en mobiliteit. Via de posters zullen de inwoners van de 9 gemeenten gesensibiliseerd worden. Als slagzin voor de campagne werd gekozen voor “Actie(f) voor het klimaat”. Er zullen posters verschijnen van bekende en minder bekende inwoners die een actie demonstreren om minder CO2 uit te stoten zoals de was zuinig te drogen of het plaatsen van zonnepanelen. De postercampagne wil vooral een bron van inspiratie zijn voor jong en oud waarbij de gemeente zelf het goede voorbeeld geeft.

Alle acties en/of evenementen die zullen worden georganiseerd in het kader van het Burgemeestersconvenant worden gebundeld op de website www.langlevedewesthoek.be, een initiatief van het Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels.

Ook een gemeenschappelijk logo mag niet ontbreken in een communicatiecampagne. Zo werd begin dit jaar een wedstrijd uitgeschreven voor de scholen in de regio (5de en 6de leerjaar lager onderwijs en middelbare scholen). Het winnende ontwerp is van de hand van Maïte Heughebaert, een leerling uit het 5e leerjaar van Stella Maris in Nieuwpoort. Van haar tekening werd een digitaal logo gecreëerd, bedoeld voor alle communicatiemateriaal, terwijl een grotere versie (mascotte) als blikvanger zal kunnen worden  ingezet bij acties en evenementen.

P1160629 verkleind

In Langemark-Poelkapelle werd slechts één inzending ontvangen. Het 5e en 6e leerjaar van Basisschool Gemeenschapsonderwijs “Ter Berken” maakte de mascotte GO! KYOTO. De leerlingen legden onder leiding van hun leerkrachten al hun creativiteit, inventiviteit en fantasie in de ontwikkeling van deze mascotte. En zo hebben zo ook heel wat bijgeleerd over de klimaatproblematiek. GO! KYOTO zal als mascotte gebruikt worden in kader van acties binnen Langemark-Poelkapelle.

Milieu

Kasteelstraat 1
8920 Langemark-Poelkapelle
T 057 49 09 30
Mail ons

Openingsuren

ma :

09.00u - 12.00u

di :

09.00u - 12.00u

wo :

09.00u - 12.00u
14.00u - 16.00u

do :

09.00u - 12.00u
14.00u - 18.30u

vr :

09.00u - 12.00u

Tijdens de paas-, zomer- en kerstvakantie zijn we enkel in de voormiddag open