Familie op de vlucht

familie-op-de-vlucht

"Familie op de vlucht" brengt het waargebeurde verhaal van het gezin Depoorter-Vanlerberghe.

In oktober 1914 ging weduwe Romanie met haar vijf kinderen op de vlucht voor de oprukkende oorlog. Dochter Augusta schreef het familieverhaal neer. Ze vertelt hoe de oorlog hun leven bruusk verstoorde en hoe ze bij hun terugkeer alles weer moesten opbouwen. Tijdens de wandeling word je meegevoerd langs de locaties van toen en krijg je twee verhalen door elkaar. Enerzijds heb je het verhaal van dochter Gusta, een Vlaamse vrouw op de vlucht voor de oorlog en anderzijds vertelt een jonge Duitse soldaat zijn ervaringen. Op de wandeling volg je de familie op de vlucht, maar maak je ook mee wat er ondertussen op het thuisfront gebeurt.

Deze boeiende wandeling speelt zich af in en rond Langemark-Poelkapelle (Madonna). Deze tocht van ca 2.5 km kan facultatief begeleid worden door een huifkar met paard.

Praktisch: Een wandeling kost 120 euro (maximum 40 personen). Tijdens de pauze wordt een knabbel en drankje aangeboden. Wil je gebruik maken van de huifkar, dan meld je dit bij contactopname (150 euro extra). De wandeling is 2.5 km lang en duurt ca 2 uur. Een deel van de wandeling trekt door veld en is niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Contactadres: Dienst voor toerisme: Kasteelstraat 1 8920 Langemark-Poelkapelle. toerisme@langemark-poelkapelle.be of 057/490941