Klankwandeling Madonna

Klankwandeling 'Wat je nog niet wist van Madonna - fantastische verhalen'

foto_klankwandeling_gecomprimeerd

Madonna. Een prachtige naam voor een klein maar prachtig gehucht van Langemark, in de Westhoek. Met de film ‘Het varken van Madonna’ van Frank Van Passel kreeg Madonna enige naambekendheid. De film werd in avant-première voorgesteld in Madonna.

Deze virtuele theaterwandeling leidt je naar een aantal markante plekjes in dit dorp en brengt het verleden weer tot leven. Op de MP3-tocht krijg je een schat aan informatie te horen met leuke weetjes, pittige anekdotes, droevige gebeurtenissen en belangrijke plaatselijke histories.

Wat dacht je van de commotie die in Madonna ontstond toen beslist werd om het beeld van Onze Lieve-Vrouw op de rotonde enkele meters te verplaatsen? Dat leidde zelfs tot doodsbedreigingen. Of waarom de Galgestraat Galgestraat heet? Van waar komt het historische orgel in de kerk? Hoe werden Duitse soldaten tot twee keer toe om de tuin geleid tijdens de Tweede Wereldoorlog?

Geïnteresseerd? Download deze klankwandeling  dan gratis thuis op je Ipod of Mp3 speler via www.verhalenvooronderweg.be en kom de Madonna eens op een leuke manier verkennen! De route is 7,3 km lang en kan je ook met de fiets afrijden.