Van de teler op je bord - initiatieven van lokale producenten!

Van 27 mei tot 5 juni wordt de Korte Keten volop in de kijker geplaatst in West-Vlaanderen tijdens "De week van de korte keten". Via deze actie werden consumenten en horecazaken gestimuleerd om producten rechtstreeks bij lokale producenten aan te kopen.  Uiteraard promoten we het hele jaar door 'de Korte Keten'. Op die manier krijg je verse, seizoensgebonden producten met een minimum aan voedselkilometers op de teller.

Ook in Langemark-Poelkapelle zijn er enkele initiatieven die de producten van de teler rechtstreeks op je bord brengen !

Boeren & Buren : Samen online kopen rechtstreeks bij boeren van de streek

Start op 20 april 2017!

Bestel online: Koop wat je wilt, wanneer je wilt: fruit, groenten, brood, vlees, kaas, hoeve-ijs, ambachtelijk bier…

Haal je bestelling af: Elke week komt iedereen samen op de Buurderij (’t Westland, Brugseweg 61, 8920 Langemark-Poelkapelle). Je haalt je bestelling af tussen 17.00u en 18.30u en ontmoet de producenten.

Eerlijk eten : Ondersteun de lokale landbouw! In de Buurderijen bepalen de landbouwers en ambachtelijke producenten zelf hun prijzen, waardoor zij een inkomen krijgen dat fair is voor hen én goed is voor de lokale economie.

Buurderij-verantwoordelijke : Fanny Boone

Meer info : www.boerenenburen.be of facebook “buurderij Langemark-Poelkapelle”

100% West-Vlaams : ontdek alle specialiteiten en delicatessen uit West-Vlaanderen

West-Vlaanderen bruist van kwalitatieve en overheerlijke Hoeve- en Streekproducten. Het label 100% West-Vlaams zorgt ervoor dat u deze producten van eigen bodem (h)erkent als een eerlijk, authentiek en kwalitatief product!

100% West-Vlaamse Hoeveproducten & Streekproducten staan voor kwaliteit en authenticiteit. Het zijn stuk voor stuk (h)eerlijke producten uit West Vlaanderen. Ontdek alle producten van de Westhoek, Leiestreek en het Brugse Ommeland ... van aperitief dranken, bier, taart en snoep tot vergeten groenten, eerlijk vlees en zoveel meer ...

Een overzichtje vind je op www.100procentwest-vlaams.be !

Meer inspiratie ? 

Die vind je op www.westtoer.be/nl/week-korte-keten


Terug naar alle nieuws