Lezing Langemark-Poelkapelle - Energetische woningrenovaties in de praktijk

Donderdag 5 oktober 2017 – gemeentehuis Langemark (Kasteelstraat 1)

Heb je een oudere woning die nog niet geïsoleerd is? Of plan je renovatiewerken aan je woning?

De overheid legt alsmaar meer concrete eisen op aan renovatiemaatregelen en -projecten. Naast deze eisen, is een correcte uitvoering in de praktijk een belangrijk aspect. Tijdens deze lezing focussen we op goede praktijkoplossingen en het voorkomen van problemen en mogelijke gebouwschade. Zo komt onder andere aan bod waarop je moet letten om vochtproblemen te voorkomen indien je goedbedoeld (energetisch) renoveert.

Marcus Peeters is lector aan de Odisee Hogeschool in Gent en Aalst. Hij voert o.a. praktijkonderzoek naar muurisolatie, dakopbouw en duurzaam (ver)bouwen. Tijdens deze infoavond deelt hij z’n ervaringen en licht dit toe aan de hand van praktische voorbeelden. Daarnaast zal ook de webapplicatie ‘RehApp’ voorgesteld worden. Deze applicatie laat toe om de bouwtechnische conditie van een gebouw te bepalen vooraleer je aan een energetische renovatie begint.

Als afsluiter geeft de woondienst een korte toelichting over de premiemogelijkheden.

Na de lezing staan Dhr. Marcus Peeters en de medewerkers van de woondienst ter beschikking om uw persoonlijke situatie te bespreken.

Deze infoavond is gratis. Inschrijven via de Woondienst of op het telefoonnummer 057 49 09 34. Inschrijven is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.


Terug naar alle nieuws