Uw droomhuis? Begin met bouwadvies!

Bouwen of verbouwen brengt heel wat keuzes met zich mee. En uiteraard wil je de juiste beslissing nemen. Waar kan ik onafhankelijk advies krijgen over mijn bouwproject? Wat is het beste stappenplan voor mijn renovatieproject? Hoe kan ik het comfort van mijn woningen verbeteren? Hoe kan ik energiezuinig bouwen? Hoe hergebruik ik mijn regenwater? Hoe ventileer ik het best? Met al deze vragen kan je terecht bij het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van Provincie West-Vlaanderen.

De provincie West-Vlaanderen geeft aan elke West-Vlaamse burger de kans om aan een goedkoop tarief een persoonlijk, objectief en deskundig advies in te winnen rond duurzaam bouwen. Dit op basis van je bouwplan, verbouwideeën of huidige situatie.

Wat is een bouwadvies?

Aan de hand van je plannen of ideeën zal een expert in duurzaam bouwen je (ver)bouwproject bekijken. Deze expert geeft de aandachts- en verbeterpunten mee om nu de juiste keuzes te nemen waar je later nog veel plezier aan hebt. Je zorgt voor een beter wooncomfort, een lagere energiefactuur en een leefbare omgeving.

Het bouwadvies wordt best aangevraagd in een vroeg stadium van het project en zeker voor de goedkeuring van de bouwvergunning.

Waar kunnen burgers terecht voor hun aanvraag?

Advies kan je aanvragen via www.west-vlaanderen.be/duurzaambouwen (of telefonisch via het nummer 050/40.33.24). Ook voor korte vragen kan je terecht op deze site of via het nummer 058/77.90.13).

Eens een aanvraag ingediend, word je gecontacteerd voor een afspraak.

Een advies kost normaal gezien 50 euro als de expert langs komt en 25 euro als je langs gaat in het Provinciaal Huis voor Duurzaam Wonen in de Pannestraat 142 te Veurne. Je kan er materialen zien en modules van bouwknopen. Dankzij de financiële ondersteuning door de gemeente Langemark-Poelkapelle, wordt het advies nog voordeliger voor inwoners van Langemark-Poelkapelle. De gemeente betaalt namelijk de volledige bijdrage waardoor het bouwadvies dus gratis is.


Terug naar alle nieuws