Verlangemark - werken rotonde Melkweg

Door het goede weer van de laatste weken schieten de werken voor de aanleg van riolering en nutsleidingen goed op. Vanaf woensdag 11 oktober beginnen daarom de werken aan de Melkweg, de rotonde en het eerste stuk van de Statiestraat. Omdat deze werken grote gevolgen hebben voor het verkeer, geven we u graag een overzichtje.

 1. Woensdag 11 oktober tot en met vrijdag 13 oktober: rotonde volledig afgesloten
  De aannemer van de nutsleidingen zal een sleuf maken in de weg die zowel de Melkweg als de Bikschotestraat dwarst. Verkeer over de rotonde is niet mogelijk. Verkeer naar Bikschote moet altijd omrijden via Boezinge.
  Kijk hier voor het plan. (, 84.9 kB)
 2. Maandag 16 oktober t.e.m. vrijdag 27 oktober
  In die periode wordt de riolering aangelegd in de berm van de Melkweg. Om veiligheidsredenen wordt de Melkweg afgesloten tussen de Brandweerkazerne en de rotonde, in de richting van het centrum.
  Kijk hier voor het plan. (, 148.3 kB)
 3. Vanaf 30 oktober en minstens tot nieuwjaar
  In die periode wordt de riolering aangelegd in de rotonde en het eerste stuk van de Statiestraat (tot aan de Vijverstraat). Er blijft verkeer in twee richtingen mogelijk op de rotonde tussen de Nieuwe Kalsijde en de Bikschotestraat (*) en eenrichtingsverkeer naar de Melkweg. 
  Kijk hier voor het plan. (, 80.9 kB)
 4. (*)Tot half november
  Tot half november blijft de bouwkraan t.h.v. de Bikschotestraat 1 staan. Tijdens de werkuren is er dan geen toegang mogelijk in de Bikschotestraat vanaf de rotonde.
 5. Belbushalte ‘Bascule’ tijdelijk afgeschaft De Lijn schaft door de werken ter hoogte van de rotonde de belbushalte ‘Bascule’ tijdelijk af. Reizigers stappen op aan halte ‘Markt’. 

Als er iets zou veranderen aan de planning, melden wij dit via Facebook en deze website (rubriek Verlangemark).Wij zijn ons bewust van de belangrijke hinder die deze werken met zich meebrengen. Daarom proberen alle betrokkenen om de periode van de hinder zo kort mogelijk te houden, zonder de veiligheid op de werf en voor de weggebruikers in het gedrang te brengen. 

Mocht u nog vragen hebben; aarzel dan niet om contact op te nemen via het nummer 057/49.09.48 of via gsa@langemark-poelkapelle.be.


Terug naar alle nieuws