Stem mee voor de publieksprijs Belfius Smart City Award voor het Project Nevenbestemming Kerk Poelkapelle!

De Belfius Smart Awards geven bedrijven, lokale overheden, scholen en zorgcentra jaarlijks de kans om andere organisaties te inspireren met hun toekomstgericht project.  Ook in 2017 werd op zoek gegaan naar innovatieve projecten die zich binnen verschillende beleidsdomeinen onderscheiden van de rest.  In totaal dienden 233 organisaties een project in, waaruit de vakjury de 10 beste in elke categorie selecteerde.  Het project NieuwLeven@Kerk geeft het kerkgebouw van Poelkapelle een nieuwe zinvolle bestemming en werd dan ook genomineerd voor de Smart City Award voor gemeenten met minder dan 30.000 inwoners.

In een deel van de kerk komt er een buitenschoolse kinderopvang, een consultatiebureau van Kind en Gezin en multifunctionele ruimtes die het gemeenschapsleven een boost moeten geven. Het andere deel wordt omgebouwd tot een comfortabele liturgische ruimte. Door het kerkgebouw te hergebruiken springt de gemeente op een duurzame manier om met de beschikbare ruimte, met zorg voor zowel het dorpszicht als het erfgoed. Ook het onderhoud van het gebouw wordt door de herbestemming opnieuw een te verantwoorden kost. De architecturale beleving van het gebouw (gewelven, zuilen, ramen) wordt maximaal behouden in de publieke functies. De private ruimtes worden in een afzonderlijk volume gebouwd volgens een ‘doos in doos-principe’. Dat zorgt voor een lagere energiekost.

De Belfius Smart Awards worden uitgereikt op 21 maart 2018.  Naast de Smart City Award voor gemeenten met minder dan 30.000 inwoners worden er ook nog in 4 andere categorieën prijzen uitgedeeld.

Maar ook jij kan stemmen!

Naast de Belfius Smart Award wordt immers ook een publieksprijs uitgereikt!  Van donderdag 1 maart tot zondag 18 maart (middernacht) kan je stemmen op ons project!

Stemmen is heel eenvoudig!

  1. Surf naar smartbelgium.belfius.be 
  2. Ga naar Smart City Awards < 30.000 inwoners en kies voor Langemark-Poelkapelle
  3. Stem op het project. Elke stem wordt meteen aan een teller toegevoegd. Twee keer op hetzelfde project stemmen is niet mogelijk.
  4. In je mailbox krijg je een mailtje.  Hier moet je nog even je stem bevestigen.
  5. Stemmen kan t.e.m. zondag 18 maart middernacht. 
  6. De publieksprijs wordt op 21 maart uitgereikt

Bedankt voor jullie stem!

Meer info: smartbelgium.belfius.be of www.langemark-poelkapelle.be/nieuwlevenatkerk


Terug naar alle nieuws