Een voegenborstel in ruil voor je pesticides

53% van alle Vlamingen gebruikt geen pesticides meer. Toch liggen de meeste tuinen en opritten er proper bij. Bestrijdingsmiddelen zijn zeker geen must om het onkruid in je tuin, terras of oprit te lijf te gaan. Er zijn goedwerkende alternatieven die onschadelijk zijn voor je gezondheid en het milieu. Ook Langemark-Poelkapelle neemt het voortouw en gebruikt geen pesticides meer.

Gratis voegenborstel 

Haal alle restjes pesticides uit je kelder, garage of tuinhuis en breng ze gratis naar het recyclagepark. Vanaf zaterdag 21 april 2018 krijg je in ruil voor je (half)volle verpakkingen een gratis voegenborstel (één per gezin en zolang de voorraad strekt). Meng de bestrijdingsmiddelen niet en sluit de verpakkingen goed af. Ook lege verpakkingen van pesticides horen thuis op het recyclagepark. Ze zijn schadelijk voor het milieu en moeten op een correcte manier verwerkt worden.

Meer weten?

Schrijf je in voor één van de gratis infosessies op www.mirom.be/activiteiten en ontdek hoe je je oprit, terras en (moes)tuin onkruidvrij kan houden zonder te spuiten.


Terug naar alle nieuws