Waakzaamheidsfase leidingwater van kracht

Ga spaarzaam om met water

Het is al geruime tijd droog in Vlaanderen. Droogte in combinatie met warme dagen, zorgt voor hoog leidingwaterverbruik. In een aantal steden en gemeenten wordt de waakzaamheidsfase (code geel) ingesteld.  Ook in onze gemeente is dit het geval.

Wat te doen in waakzaamheidsfase?

In de waakzaamheidsfase is er nog geen verbod om leidingwater te gebruiken voor niet-essentiële toepassingen. Door extra zuinig om te gaan met leidingwater kan dit vermeden worden. Hou je aan deze gouden regels:

· Verspil geen water

· Gebruik ook zo weinig mogelijk leidingwater in de tuin en zeker niet om het gazon te besproeien. Gebruik bij voorkeur de gieter in plaats van de tuinslang

· Neem een verfrissende douche in plaats van een bad

· Sla het wassen van de auto of het schoonmaken van het terras eens over of doe dit met regenwater indien je nog een voorraadje hebt.

· Stel je grote waterverbruiken uit ( bv. bijvullen van zwembaden of regenwaterputten…)

Voor meer informatie en tips kan men terecht op de websites van de Vlaamse Milieumaatschappij (www.vmm.be), AquaFlanders (www.aquaflanders.be) of uw waterbedrijf.

Volg de beschikbaarheid van leidingwater in Vlaanderen op de voet op https://www.vmm.be/data/leidingwater-beschikbaarheid.


Terug naar alle nieuws