Kom er bij en dans

Veel mensen zitten te veel en bewegen te weinig. Dat is bijna het onvermijdelijke gevolg van ons modern leven: met de auto naar het werk, zittend werk, ’s avonds op Facebook of voor de tv blijven hangen. Toch kunnen we kiezen om het anders en gezonder aan te pakken. Zo zijn duizenden Vlamingen al helemaal gewonnen voor de 10.000 stappen per dag. Ondertussen is ook duidelijk dat daarnaast ook andere beweging belangrijk is: alles wat je helpt om lenig te blijven, om je evenwicht te verbeteren en om krachtige spieren te krijgen of te behouden. Een danspasje wagen maakt je dus niet alleen vrolijk, maar ook gezond!

Om een goed idee te krijgen van wat een gezonde levensstijl betekent op vlak van bewegen, is de bewegingsdriehoek een prima hulpmiddel. Die driehoek helpt je bepalen welke beweging je dagelijks en wekelijks kan inschakelen om je gezondheid te boosten. Meer lezen over de bewegingsdriehoek? Surf naar www.bewegingsdriehoek.be.

Moet je voor die evenwichts-, lenigheids- en krachtoefeningen naar een fitnescentrum of een sportclub? Absoluut niet! Je kan de oefeningen tussendoor thuis doen, of zelfs terwijl je tv kijkt. Maar je kan natuurlijk ook terecht bij een van de sportclubs van je gemeente. Op zoek naar eenvoudige oefeningen om je kracht, evenwicht en lenigheid te verbeteren? Surf naar www.gezondleven.be/themas/beweging-sedentair-gedrag/beweegoefeningen


Terug naar alle nieuws