Leader Westhoek subsidieert innoverende projecten

Heb je een schitterend idee of een strak plan voor jouw dorp, de gemeente of de regio, maar ontbreken de centen om de koe bij de horens te vatten? Misschien kan Leader Westhoek deuren openen! Samen werk maken van de leefbaarheid, de streekidentiteit en het ondernemerschap in onze regio! Daar wil Leader Westhoek maar al te graag gangmaker voor zijn!

Samen bouwen aan ons platteland

Leader, een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling, stimuleert samenwerking van onderuit. Europa, Vlaanderen en de provincie West-Vlaanderen leggen 4,84 miljoen euro samen om innoverende projecten voor het platteland in de Westhoek financieel te ondersteunen. Een lokaal publiek-privaat partnerschap, de zogenaamde Plaatselijke Groep, buigt zich over de projectvoorstellen en kent subsidies toe aan kandidaten met een sterk dossier. Ook onze gemeente maakt deel uit van het Leadergebied Westhoek. De erkenning loopt tot 2020.

Wie komt in aanmerking voor subsidie?

Via een nieuwe oproep gaat de plaatselijke Leadergroep op zoek naar nieuwe plattelandsprojecten die ondersteund kunnen worden. Organisaties, verenigingen en lokale besturen met een innoverend en uitdagend projectidee voor de Westhoek kunnen hun aanvraag indienen. Door de Plaatselijke Groep zijn drie thema’s geformuleerd waarbinnen projecten moeten passen:

  1. Armoede en kwetsbaarheid in de landbouw- en plattelandsgemeenschap
  2. Profilering en promotie via/van streekidentiteit
  3. Kennisoverdracht en innovatie in de landbouwsector.

De volgende deadline voor projectvoorstellen is 1 april 2019.

Voor meer info en met alle vragen kan je terecht bij Wouter Bertier, 051/51.94.38,Wouter.Bertier@west-vlaanderen.be,
Neem ook een kijkje op www.west-vlaanderen.be/leader

leader
Klik om te vergroten
 


Terug naar alle nieuws