Vacature maatschappelijk werker

Het OCMW Langemark-Poelkapelle is op zoek naar een voltijds maatschappelijk werker voor de ondersteuning van de maatschappelijke dienstverlening en ouderenzorg binnen de gemeente.

Functieomschrijving
Als maatschappelijk werker krijg je een heel gevarieerde en boeiende job. Je maakt deel uit van het team sociale dienst van het OCMW, en bent een brugfiguur naar de sociale dienst van het woonzorgcentrum De Boomgaard.

Verantwoordelijkheden:
1. de maatschappelijke begeleiding van cliënten
2. de voorbereiding van opnames voor het woonzorgcentrum, de zorgflats en het centrum voor kortverblijf
3. coördinatie van en advies over thuiszorg
4. actief meedenken over de toekomst van maatschappelijke dienstverlening en specifiek ouderenzorg in de gemeente

Profiel
Diploma: houder zijn van het diploma van bachelor in het sociaal-agogisch werk met de titel van maatschappelijk werker
Competenties: kennis van de OCMW-wetgeving - kennis woonzorgdecreet - kennis van de sociale kaart - je kunt je werk zelfstandig plannen en organiseren - je kunt je inleven in de leefwereld van de bewoners
Werkervaring: Ervaring in de ouderenzorg is een pluspunt
Aanbod: Je komt terecht in een dynamisch team waar de mens centraal staat.

Na een gunstige proefperiode krijg je een contract van onbepaalde duur.Wij bieden je een boeiende job met een loon volgens de wettelijke barema’s (B1-B3). Daarnaast heb je tal van andere voordelen zoals maaltijdscheques (6 euro/dag),
flexibele werk- en verlofregeling, 30 à 35 verlofdagen, eindejaarspremie, fietspremie en terugbetaling openbaar vervoer.
Wij selecteren op basis van competenties ongeacht leeftijd, origine, geslacht,...

Contract

 • Vaste Job
 • Contract van onbepaalde duur
 • Voltijds

Plaats tewerkstelling
OCMW – Sociale Dienst Zonnebekestraat 71 8920 Langemark-Poelkapelle

Selectieprocedure

 • Solliciteren kan tot en met vrijdag 26 oktober 2018. Je curriculum vitae, diploma en begeleidende brief stuur je via mail naar personeelsdienst@langemark-poelkapelle.be.
 • Selectieproef:
  o Schriftelijke proef: op maandag 5 november 2018 om 18 uur Deel 1: visievraag. Bij meer dan 20 kandidaten wordt dit gedeelte gebruikt voor een preselectie. Om geslaagd te zijn moet je minstens 50 % behalen. Deel 2: verder uitwerken visievraag + een case. Dit wordt meegegeven als thuisopdracht ter voorbereiding van het mondelinge gedeelte en wordt bezorgd aan de jury tegen vrijdag 9 november 2018 om 12 uur. Om geslaagd te zijn moet je minstens 50 % behalen. Enkel kandidaten geslaagd voor deel 1 en deel 2 gaan door naar de mondelinge proef.
  o Mondelinge proef: op donderdag 29 november 2018. Bespreking thuisopdracht + motivatie- en capaciteitstest. Om geslaagd te zijn voor de mondelinge proef moet je minstens 50 % behalen.
 • Om geslaagd te zijn moet je ten minste 50 % van de punten behalen op de schriftelijke proef, 50 % op de mondelinge proef en 60 % in het totaal.
 • Geslaagde kandidaten worden opgenomen in de werfreserve

Terug naar alle nieuws