Erfgoeddag zondag 28 april

Op zondag 28 april gaat over heel Vlaanderen opnieuw Erfgoeddag door met als thema ‘Hoe maakt u het’. Ook Langemark-Poelkapelle neemt terug deel aan dit evenement. Centrale plaats van afspraak : OC De Hazebrug, Hazeweidestraat 24 in Sint-Juliaan, waar doorlopend van 13u30 tot 18u heel wat op het programma staat. De toegang is gratis. De vrijwilligers van ‘Langemark-Poelkapelle verbeeldt’ en Team Ontspannen van gemeente Langemark-Poelkapelle bieden u volgend programma aan:

Fototentoonstelling
Traditioneel op Erfgoeddag zorgt ‘Langemark-Poelkapelle verbeeldt’ voor een mooie tentoonstelling met beelden uit de beeldbank.Deze in het thema van “Zelfgemaakt in Langemark-Poelkapelle”.

Retro foto
Wil jij ook graag een retro foto terwijl je zelf een ambacht uitvoert. Fotoclub So-Iso van Sint-Juliaan zal hiervoor zorgen. Neem een kijkje op het eerste verdiep van OC De Hazebrug.

Workshop Voedermandje voor vogels– 14u30 en 16u00 (max 12 personen/workshop)
Heidi Van Zele van ’t Wilgenteentje toont je hoe je kan vlechten met wilgentakken. Als resultaat ga je naar huis met een vlechtwerkje waar je een mezenbolletje voor de vogels kan inleggen. Graag inschrijven op voorhand of dag zelf als er nog plaatsen zijn. Voor kinderen en volwassenen. Kan via teamontspannen@langemark-poelkapelle.be of 057/49 09 45.

Workshop – Moddertaarten – Doorlopend 14u-17u30u
Met je handen in de aarde wroeten, letterlijk verbinden met de aarde en tegelijk bezig met de natuur. Ben jij niet bang om je handen vuil te maken kom dan zeker een van onze heerlijke moddertaarten maken samen met Ann-Sofie Lietaert.

Demonstratie smeedwerk, kantklossen, haakwerk
Naast de workshops kun je ook genieten van een staaltje smeedwerk door Luc Vandecasteele, een geweven en gedreven kantklosster Anne-Marie Defever en een handige haakster Magda Degraeve.

Zelfgemaakte taarten en vers gezette koffie
De beeldbankmedewerkers halen nog eens hun receptenboekje van de grote thuisbak boven en zorgen voor hun legendarische zelfgebakken taarten en een heerlijk kopje koffie. Van Aardappelwafels tot Zoete Soezen zullen ze jullie verwennen. Uiteraard aangevuld met frisdranken en streekbieren.

Wens je nog meer info: contacteer Team Ontspannen op het nummer 057 49 09 45 of via teamontspannen@langemark-poelkapelle.be

Erfgoeddag 2019
Klik om te vergroten


Terug naar alle nieuws