10 daagse Geestelijke Gezondheid

Het is een vaste stip in de agenda. Elk jaar vindt van 1 tot 10 oktober de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid plaats. Tien dagen lang staan onze psychische gezondheid en onze veerkracht centraal onder het motto ‘Samen veerkrachtig’. Ook in Langemark-Poelkapelle!

Soep met babbeltjes op de markt

De coronacrisis gaf onze veerkracht een flinke deuk. Want plots stond ons sociale leven stil en laat nu net de verbondenheid met andere mensen een van de zaken zijn die ons veerkrachtiger maakt. Een babbeltje met de buur, kletsen met iemand op straat, praten met je vrienden, het kon allemaal niet meer. Hoogtijd om die momenten in te halen. ‘Soep Met Babbeltjes’ brengt mensen samen om weer te babbelen.

Praktisch:

  • Woensdag 6 oktober van 9u00 tot 12u00
  • Op de markt in Langemark
  • Gratis tasje soep en een babbeltje

Lezing over het belang van zelfzorg

Lezing: Van moeten naar (her)leven door Charlotte Caron

Het is meer dan tijd om jezelf op de eerste plaats te zetten.

Onze job, relatie, onze omgeving, de opvoeding van onze kinderen, ons uiterlijk,… Scoren we wel voldoende? De goed gevulde weekends waar we van de ene naar de andere afspraak huppelen, sociale media die ons het ‘happy’ leven van een ander showt, Netflix series als ontspanning om onze gedachten even op ‘nul’ te zetten. Hoe blijf ik alle balletjes in de lucht houden? We twijfelen. We zijn onzeker. We zoeken tijd. Maar we blijven gaan.

Hoe lang nog? Misschien geeft je lichaam al wat signalen: ‘luister nu toch even!’

We zitten meer dan ooit in een ratrace van de maatschappij. We hebben het gevoel overal te moeten presteren. Hoe raak je uit die draaikolk? Hoe krijg je terug de touwtjes in handen en vooral aan welke touwtjes trek je het eerst?

Welkom op de lezing ‘van moeten naar (her)leven’. Een lezing waar je leert de balans terug te vinden voor jezelf. Je leert er hoe de menselijke geest in elkaar zit, hoe jij de kracht en rust kunt vinden, hoe je terug voor jezelf leert te kiezen. We nemen afstand van de ratrace en gaan op zoek naar wat jouw steun biedt.

Praktische zaken

  • Donderdag 7 oktober om 19u30 (ontvangst vanaf 19u15)
  • CC Haezebrug: Haezeweidestraat 24, 8920 Sint-Juliaan
  • Inkom: Gratis (inschrijven verplicht)

Inschrijven

Om je in te schrijven voor de lezing kan je een e-mail sturen of bellen naar Luca Hermelink:

Ontdek de babbelbanken in de gemeente

Tegenslagen, die kennen we allemaal. Moet je daar meteen de moed bij verliezen? Absoluut niet. Je veerkracht houdt je overeind en zorgt dat je er sterker uitkomt. Natuurlijk kan je niet altijd even sterk zijn. Maar wanneer je je verbonden voelt met anderen, kom je al een heel eind. En dat willen we in de kijker zetten tijdens de 10- daagse van de Geestelijke Gezondheid. Hoe? Gewoon door rustig te gaan zitten op één van de babbelbanken en een babbeltje te slaan. De babbelbanken staan verspreid over alle deelgemeenten met gespreksstarters voor jong en oud. Dus neem plaats en babbel er op los!

Welzijnsoverleg voor professionelen

Het welzijnsoverleg voor de professionelen in Langemark-Poelkapelle wordt ook in het kader van de 10-daagse Geestelijke Gezondheid georganiseerd. Op de agenda staat onder andere een toelichting over de werking van Psychiatrische Zorg Thuis door Tine Vandewalle. Het welzijnsoverleg wordt georganiseerd voor professionelen die in Langemark-Poelkapelle wonen of er werkzaam zijn.

Praktische zaken

  • Vrijdag 15 oktober 12u00 tot 14u00
  • In het gemeentehuis (De Raadzaal)
  • Wij voorzien een lunch

Inschrijven

Ben je er graag bij of wens je meer informatie, kan je een contact opnemen met Luca Hermelink:

Gepubliceerd opvrijdag 10 sep 2021 om 08:00