• do27 juli 2023van20:00tot23:59
Dit is een UiTPAS activiteit.
Françoise woont in Wallonië, maar ze is opgegroeid in de Vlaamse polders. Dat vlakke landschap én Andersens sprookje ‘de IJskoningin’ hebben haar sinds de jeugdjaren nooit meer losgelaten. De versmelting van die twee werelden heeft, decennia later, ‘De Reis van Nele’ tot leven gebracht. Het verhaal speelt zich af aan het begin van de vorige eeuw; een tijd waarin de Vlaamse en de Waals taal een wig tussen de mensen dreef, de populieren onder de noorderwind plooiden en het gouden koren in de zomerbries wuifde.

Met gegrommelde, gescandeerde en gezongen woorden betovert de celliste Marie Thys het gehoor en met haar bezielde celloklanken begeestert ze het verloop van ‘De Reis van Nele’.
Françoise Van Innis en Marie Thys gaan voor een eerste maal dit verhaalavontuur aan.
In spanning, doch reikhalzend, kijken ze ernaar uit om deze queeste, op KLAPZ, met jullie te delen.

KLAPZ! 2023
KLAPZ!, het vertelproject van de gemeenten Langemark-Poelkapelle en Zonnebeke, blaast dit jaar 15 kaarsjes uit! Na al die jaren blijft de formule: goede vertellers brengen sterke verhalen op aparte locaties. Niet meer maar zeker ook niet minder! KLAPZ! vond ook nu weer vier geschikte tuinen, evenveel goeie vertellers en een muzikant. Maak jullie klaar voor een nieuwe zomer vol KLAPZ!-verhalen!

Locatie

Bij Pol Dewulf
Zonnebekestraat 32 , 8920 Langemark (Langemark-Poelkapelle)

Prijs

  • Basistarief 5

Leeftijd

vanaf 16 tot 99 jaar

Organisatie

Team ontspannen Langemark-Poelkapelle
kasteelstraat 1 , 8920 Langemark-Poelkapelle