Het Bankje

LUISTEREN NAAR ORIGINELE VERHALEN

De podcast Het Bankje brengt theater - zelfs in coronatijd - tot bij het publiek: je neemt tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje en je bent getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.

Het Bankje, naar een idee van Wim Chielens, is een initiatief van OPENDOEK in samenwerking met Creatief Schrijven en Kunstwerkt. Het audioproductiehuis Huis van Eustachius brengt alles samen in een wervelde podcast waarbij je helemaal in het verhaal kan kruipen.

Om Het Bankje te realiseren, werken acteurs, schrijvers en beeldende kunstenaars (M/V/X) samen. Meer dan 80 liefhebbers kregen de kans om mee te werken aan deze podcast met 20 originele dialogen. Die zullen deze zomer van 1 juli tot 30 september 2021 te beluisteren zijn in meer dan 100 steden en gemeenten verspreid over heel Vlaanderen.

Ook in Langemark-Poelkapelle kun je op 20 bankjes plaatsnemen om naar de verhalen te luisteren. In iedere deelgemeente vind je minstens een bankje. Je kan gerust van het ene naar het andere bankje wandelen. Hier vind je een overzicht van de bankjes in onze gemeente.

Voor de gelegenheid kan je via een fietstocht van bijna 18 km de meeste van deze bankjes bezoeken en naar de verhalen gaan luisteren.