Aangepast politiebesluit van de gouverneur betreffende seizoensarbeid geldig vanaf 14/10/2020 tot en met 30/11/2020

Werknemers uit het buitenland die zich inschrijven in een gemeente van de provincie West-Vlaanderen als seizoenarbeider zijn onderhevig aan een aantal bijkomende maatregelen die opgelegd worden via een besluit van de provinciegouverneur.

-   Werknemers uit het buitenland die zich inschrijven in een gemeente van de provincie West-Vlaanderen als seizoenarbeider en die afkomstig zijn uit een land of regio die in het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken als oranje of rode zone is aangeduid, moeten bij aankomst in een gemeente van de provincie West-Vlaanderen in quarantaine gaan en moeten zich laten testen op het coronavirus COVID-19 en dit ten vroegste vanaf de vijfde dag van quarantaine.

De verplichting om in quarantaine te gaan en om zich te laten testen vervalt indien deze vrijstelling bevestigd wordt door een SMS die men ontvangt na het invullen van de optionele zelf-evaluatie van het risico op besmetting opgenomen in het Passagier Localisatie Formulier.

-   Werknemers uit het buitenland die zich inschrijven in een gemeente van de provincie West-Vlaanderen als seizoenarbeider en die afkomstig zijn uit een land of regio die in het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken als groene zone is aangeduid, moeten hun temperatuur laten meten door de werkgever bij aankomst. Bij verhoogde temperatuur of duidelijke ziektesymptomen dient meteen een arts naar keuze te worden geraadpleegd.

- Werkgevers kunnen bij aanvang en nadien op regelmatige basis de temperatuur nemen van hun ingeschreven seizoenarbeiders met inachtneming van de regels van het sociaal overleg en dienen bij verhoogde temperatuur of duidelijke ziektesymptomen meteen een arts naar keuze te raadplegen.

- De seizoenarbeiders worden op de bedrijven tewerkgesteld, getransporteerd en gelogeerd in dezelfde, vaste groepen van maximaal 10 personen. Indien er in de groep bij iemand een hoge temperatuur wordt vastgesteld of er een duidelijk vermoeden van besmetting bestaat, dient de ganse groep te worden afgezonderd in afwachting van het testresultaat.

 

 

 

Gepubliceerd opvrijdag 16 okt 2020 om 00:00