Burgerbudget: Stem op jouw favoriet

10 verenigingen of personen dienden een voorstel in voor het Burgerbudget, waarvan 8 voorstellen ontvankelijk. Nu is het jullie beurt, inwoners van Langemark-Poelkapelle. Welk projectvoorstel wil je gerealiseerd zien? Vanaf 15 maart tot en met 15 april kan je stemmen op jouw favoriete voorstel(len).

 
burgerbudget stem op jouw favoriet
 

De voorstellen

burgerbudget 2023 voorstel
"We zoeken een plaats voor een babbelbank. Dat kan aan het vijverpark, langs de spoorweg of aan WZC De Boomgaard. Dorpsbewoners, toeristen, passanten, … krijgen zo een gezellige plaats om elkaar te ontmoeten, te genieten van het uitzicht en elkaar te leren kennen."
Uitvoerder: Landelijke Gilde LangemarkGeraamd budget: € 400
burgerbudget 2023 voorstel
"Meer en meer inwoners hebben geen grote tuin, en zijn op zoek naar een losloopweide voor hun hond. We stellen voor om een weide aan te leggen bij het woonzorgcentrum: een veilige plaats voor zowel mens als dier. De losloopweide is op die manier niet enkel een plaats van ontmoeting tussen hondenbaasjes, maar ook tussen bewoners van het woonzorgcentrum en dorpsbewoners."
Uitvoerder: Schier Gilke (werkgroep)Geraamd budget: € 4.996,04
burgerbudget 2023 voorstel
"In het vijverpark, of op een andere goede locatie, worden 2 tafels met 4 stoelen en 1 tafel met 6 stoelen geplaatst in gewapend beton. Familie en vrienden kunnen hier een spel spelen, picknicken, babbelen, … De meubels worden versierd met elementen uit de natuur, uit de kunst en uit het gemeenschapsleven. We maken de mallen voor de beton zelf, en werken zoveel mogelijk met lokale leveranciers."
Uitvoerder: Kunstkring LP 20-10Geraamd budget: € 4.999,99
burgerbudget 2023 voorstel
"Met het burgerbudget willen we een sterke projector aankopen om in de winterperiode afbeeldingen te projecteren op de kerk van Poelkapelle. We zetten Langemark – Poelkapelle op de kaart als mooist verlichte gemeente in de streek. De noodzakelijke afbeeldingen of accessoires zullen we zelf aankopen."
Uitvoerder: Kerstmarktcomité PoelkapelleGeraamd budget: € 4.839
burgerbudget 2023 voorstel
"VBS Langemark beschikt over een ruime tuin met een stukje verwilderd bos dat momenteel niet gebruikt wordt. De ouderraad wil dit stukje bos samen de school omtoveren tot een mini-speelbos van 200 m², waar de schoolkinderen zich kunnen uitleven. De kinderen komen in contact met de natuur in een veilige omgeving, een meerwaarde in het bijzonder voor kinderen die opgroeien zonder tuin."
Uitvoerder: Ouderraad VBS LangemarkGeraamd budget: € 7.126 (waarvan € 2.178 eigen inbreng)
burgerbudget 2023 voorstel
"De huidige picknickbanken aan JH De Flodder worden regelmatig gebruikt door jongeren, maar zijn dringend toe aan vernieuwing. Een investering in verplaatsbare, stevige picknickbanken zou een meerwaarde zijn voor De Flodder, en voor de jongeren die naar het sportcentrum komen. Banken van gerecycleerde kunststof genieten de voorkeur."
Uitvoerder: JH De FlodderGeraamd budget: € 3.300
burgerbudget 2023 voorstel
"Weerstation Langemark wil uitbreiden met de aankoop van 2 meteostations en een mini drone. Met deze investeringen kan de klimaatopwarming in kaart worden gebracht, en worden zowel inwoners als bestuur ondersteund op vlak van weersverwachting, stormwaarschuwingen, zout strooien, … De gemeente kan dankzij mooie luchtfoto’s en de Facebookpagina met groot bereik op de kaart worden gezet. Ik sta ook open voor scholen om op bezoek te komen naar het weerstation, of toelichting te geven in de klassen."
Uitvoerder: Michiel BonteGeraamd budget: € 2.672.20
burgerbudget 2023 voorstel

“We willen de bestaande omloop ter hoogte van het bufferbekken uitbreiden tot een lengte van ongeveer 1000 meter, die afbakenen met houten piketten en afspannen met nylonkoorden. Daarbovenop willen we een trappenpartij aanleggen en een balkenhindernis. Kortom, we maken van het huidige, basic terrein een volwaardig terrein waar BMX-ers, veldrijders, mountainbikers kunnen crossen.”

Uitvoerder: Koninklijke Wielerclub 'De Verenigde Sportvrienden-Hoger Op' LangemarkGeraamd budget: 5.430,20