Corona - Info voor handelaars

Corona compensatiepremie

Deze nieuwe premie richt zich tot de ondernemingen en hun toeleveranciers die nog verder mogen werken of winkels die openblijven maar door de beperkende maatregelen een groot omzetverlies hebben die kunnen aantonen dat ze een omzetverlies van -60% hebben in de periode tussen 15 maart 2020 en 30 april in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De aanvraag zal verlopen via een online applicatie op de website van VLAIO. Meer informatie is nog niet beschikbaar. Wil je op de hoogte blijven over deze premie? Schrijf je dan in op de VLAIO Corona nieuwsflash

Wekelijkse markt in Langemark-Poelkapelle

Stop markt corona
 
De wekelijkse woensdagmarkt in Langemark-Poelkapelle gaat - omwille van corona - niet meer door tot nader bericht van de overheid.  
Afhalen bij de ondernemer kan wel mits naleven van de voorwaarden gesteld door de overheid.
Ook als marktkramer kom je in aanmerking voor de hinderpremie. 

Corona hinderpremie

Net als bij hinder wegens openbare werken is er een premie voor handelaars, horeca, zelfstandigen en dienstverleners die door verplichte sluiting getroffen worden. De aanvraag dient online ingediend te worden bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) ten laatste binnen de 30 kalenderdagen na de verplichte sluitingsperiode. Via volgende link kan je de Corona hinderpremie aanvragen.

Alles over de impact van het coronavirus op jouw bedrijf

Op www.unizo.be/corona verzamelt UNIZO continue alle informatie voor handelaars/ondernemers. Ook de Coronalijn is beschikbaar voor alle ondernemers, zowel leden van UNIZO als niet-leden: 0800/20.720.

Hou afstand !

Enkel voedingswinkels en andere essentiële winkels (zoals apotheken, winkels voor dierenvoeding, krantenwinkels en supermarkten) kunnen open blijven.

Wij willen de winkeliers aanmanen om in hun zaak één of meerdere affiches te hangen en hun klanten te wijzen op de preventieve maatregelen die de verdere verspreiding van het virus tegengaan.

1. Hou minstens 1,5 meter afstand van elkaar (TIP: markeer dit op de vloer van je winkel met gekleurde plakband)

2. Vermijd cash betalingen, betaal bij voorkeur contactloos (bancontact, payconiq, bankapp ...)

3. Blijf in ieder geval de algemene richtlijnen respecteren.

afstand houden corona