Corona - Oproep ondernemers

Wie is open, levert aan huis, organiseert afhaling aan een officieel afhaalpunt en/of werkt op bestelling? Laat het ons weten!

Heel wat ondernemers van Langemark-Poelkapelle vonden ondertussen creatieve oplossingen om hun klanten te bedienen. Zowel horeca- als handelszaken kijken om te werken op bestelling en aan huis levering en/of afhaling aan een officieel afhaalpunt te organiseren. We ondersteunen jullie graag door alle inwoners een overzicht te bezorgen. We roepen daarom op om jullie diensten door te geven via onderstaand formulier in het digitaal loket.

Maatregelen voor e-commerce handelaars en handelaars die een e-commerce willen organiseren

Mogen e-commerce handelaars hun activiteiten verderzetten indien deze niet als essentieel worden beschouwd (bv. kleren, doe-het-zelf, baby- of kinderwinkels, geboortelijsten, …)?

Ja, ze mogen hun activiteiten voortzetten, mits de maatregelen met betrekking tot social distancing gevolgd worden. Onder e-commerce wordt levering aan huis (komen niet binnen) en afhaling aan officiële afhaalpunten verstaan. Leveringen aan huis krijgen de voorkeur. Een bestelling afhalen in de winkel is niet toegelaten.

Bedrijven die een online verkoopsysteem willen opzetten, moeten ervoor zorgen dat ze thuisbezorging organiseren (klanten kunnen hun bestellingen niet rechtstreeks in de winkel afhalen).

Gepubliceerd opmaandag 23 mrt. 2020 om 10:22