Geboortebos

Langemark-Poelkapelle krijgt een eerste openbaar bos. Op 16 december 2023 wordt het bos effectief aangeplant met maar liefst 2.950 planten en daar hoort een geboortebos bij. Voor elk kind dat geboren is tussen januari 2013 en november 2023 biedt het bestuur de kans om een boom aan te planten.

Het geboortebos wordt officieel ingehuldigd op 16 december om 9.00u

Waarom een geboortebos?

Bossen zijn leuke plekken om in te spelen. Ze leveren gezonde lucht en zijn dus van groot belang, zelfs in een landelijke gemeente als Langemark-Poelkapelle, zeker nu het klimaat opwarmt. Daarnaast staan bomen bij uitstek symbool voor het groeien.

Geboortebord

In het geboortebos zal je ook een geboortebord vinden. Hierop kunnen ouders die wonen in Langemark-Poelkapelle de naam van hun kindje(s) laten vermelden.  Ook wie niet naar de plantactie op 16 december komt, kan de naam van het (de) kindje(s) op het geboortebord laten zetten.

Wie de naam van het (de) kindje(s) wil laten vermelden op het geboortebord, moet laten weten via het aanmeldingsformulier. Aanmelden kan tot en met 1 december 2023.

Aanmeldingsformulier: Plantactie: Geboortebos

(Let op: Na de uiterste aanmeldingsdatum  kunnen we de naam van het (de) kindje(s) niet meer op het geboortebord vermelden.)

Ook voor overleden kindjes en sterrenkindjes

Het geboortebos dragen we ook op aan Langemark-Poelkapellenaartjes die na de geboorte of tijdens de zwangerschap overleden zijn. Ook dan kunnen ouders deelnemen aan de plantactie en/of de naam van hun kindje laten vermelden op het geboortebord. Ook dit gebeurt via het aanmeldingsformulier.

Aanmeldingsformulier: Plantactie: Geboortebos

Het geboortebos is een initiatief van Gezinsbond Langemark/Poelkapelle dat in samenwerking met het lokaal bestuur wordt gerealiseerd.

Praktisch
  • Wanneer: zaterdag 16 december 2023 om 9.00u
  • Locatie: t.h.v Boezingestraat 86 (parkeren kan aan het sportcentrum)
  • Vergeet jullie laarzen niet!
  • De rest van het bos wordt aangeplant tijdens de plantactie tussen 9.30u en 13.30u. Iedereen is welkom om mee te planten.