Groepsaankoop zonnepanelen

Wil je een lagere energierekening en tegelijk een bijdrage leveren aan de energietransitie? Zonnepanelen zijn dan een slimme investering. Met de zevende editie van de groepsaankoop zonnepanelen helpen we inwoners en bedrijven opnieuw om op een voordelige en gemakkelijke manier over te stappen naar hernieuwbare energie. Je kan ook een thuisbatterij toevoegen aan jouw installatie.

Wie kan deelnemen?

Je kan meedoen met deze groepsaankoop als je voldoet aan één van deze voorwaarden:

  • - je bent eigenaar van een dak;
  • - je bent huurder en hebt expliciete toestemming van de eigenaar van het dak;
  • - je hebt een kleine of middelgrote onderneming (KMO);
  • - je hebt een vereniging zonder winstoogmerk (VZW);
  • - je maakt deel uit van een vereniging van mede-eigenaars (VME).

In vijf stappen

Inschrijving

Je kunt je gratis en vrijblijvend inschrijven via https://ichoosr.be/zonnepanelen/west-vlaanderen. Inschrijven kan nog tot 12 december. Bij de vrijblijvende inschrijving wordt gevraagd om naast je contactgegevens, ook enkele gegevens over je dak en je jaarlijks energieverbruik in te vullen. Op basis daarvan krijg je meteen te zien welke opties je hebt voor je zonnepanelensysteem. In sommige situaties zijn extra kosten verbonden aan de installatie, bijvoorbeeld bij een leien dak. Deze meerkosten kan je uitgebreid terugvinden in de zonnegids op je persoonlijk voorstel. De leverancier bespreekt dit met je tijdens de inspectie.

Persoonlijk voorstel

Als je je inschrijft, kan je meteen doorklikken naar jouw persoonlijk voorstel. In jouw persoonlijk voorstel kan je onder andere een detailberekening terug vinden van jouw rendement. Daarnaast kan je ook meer informatie terug vinden over het merk en de kwaliteit van de zonnepanelen en omvormer. Bovendien kan je jouw gegevens na ontvangst van het voorstel altijd nog aanpassen, waarna het voorstel direct herberekend wordt.

De leverancier komt persoonlijk bij jou langs

Tijdens de inspectie bekijkt de leverancier of je dak geschikt is voor zonnepanelen. En of het aantal panelen op je dak past. Eventueel doen jullie tijdens het bezoek nog aanpassingen aan het pakket.

Beslissen

Heb je het persoonlijk voorstel ontvangen, dan heb je voldoende de tijd om aan te geven of je het voorstel wel of niet accepteert.

Plaatsing

Als je het persoonlijk voorstel accepteert, maakt de winnende leverancier een afspraak met je voor een inspectie van je dak. Na de inspectie ontvang je een definitieve offerte. Ga je hiermee akkoord, dan plannen jullie samen een datum in voor de installatie. Nadien geniet je direct van je eigen gratis groene stroom.

Kwalliteitsgaranties

Voordat de veiling plaatsvindt waar de leveranciers hun bod kunnen uitbrengen, controleren wij of ze wel aan alle eisen voldoen. En we laten ook de zonnepanelen zelf grondig testen door een onafhankelijke partij. Zo ben jij gerust wanneer je je keuze maakt.

Zonnepanelen met thuisbatterij

Je kan ook een thuisbatterij toevoegen aan jouw installatie. Met een thuisbatterij bovenop jouw zonnepanelen sla je opgewekte zonne-energie op die je op een later moment kan gebruiken, wanneer het jou uitkomt. Je vergroot zo je zelfconsumptie en bespaart nog meer op je energiefactuur. Daarenboven word je onafhankelijker van het net. Een goede keuze dus als je nóg slimmer met je energie wilt omgaan.

Meer info 

Je kan ons steeds contacteren via zonwestvlaanderen@ichoosr.be of bel ons op het gratis nummer 0800 26 829 (elke werkdag van 09:00 tot 17:00uur). 

Gepubliceerd opwoensdag 22 sep 2021 om 11:35