Infrastructuurwerken woonproject Schiethoek in Poelkapelle gestart!

Met de start van de infrastructuurwerken krijgt het woonproject Schiethoek vorm. Voor dit project slaan WVI, De Mandel en gemeente Langemark-Poelkapelle de handen in elkaar. Eind juni is de aannemer gestart met de aanleg van de riolering en de straat. Deze nieuwe verkaveling met zowel sociale huurwoningen, koopwoningen en woonkavels heeft een oppervlakte van bijna 4 hectare. Zo wordt er opnieuw extra woongelegenheid gecreëerd voor 78 gezinnen.

Bouwmaatschappij De Mandel zal in een eerste fase 23 huurwoningen en 9 koopwoningen bouwen. De Mandel stelde Architectenbureau Projekt-Team bvba uit Roeselare aan voor de bouw van de sociale woningen. Het ontwerp bestaat uit een mix van verschillende woontypes gaande van compacte woningen met 2 slaapkamers tot woningen voor grote gezinnen en woningen aangepast voor mindervaliden. In een tweede bouwfase komen daar nog eens 14 huurwoningen bij.

WVI zal in totaal 32 betaalbare bouwkavels realiseren die variëren van 338 m² tot 624 m². Daarvan zijn 28 bestemd voor koppelwoningen, 3 voor vrijstaande woningen en 1 voor een gesloten bebouwing. Een grote troef van de WVI-bouwkavels is dat kopers nog steeds met een eigen architect en aannemer aan de slag kunnen gaan.

In nauw overleg met alle partners werd een plan uitgewerkt met een gezonde mix van sociale woningen, middelgrote en kleine bouwkavels voor ieders budget, zodat iedereen zijn gading vindt. Er wordt sterk geïnvesteerd in een kwaliteitsvol openbaar domein, waarbij groen, mobiliteit en waterhuishouding bijzondere aandacht krijgen.

Als we de huidige timing kunnen aanhouden, wordt de verkoop van de bouwkavels midden 2021 gelanceerd. 

Interesse in een lot bouwgrond?

Geïnteresseerde kandidaat-kopers, kunnen zich al vrijblijvend inschrijven voor de aankoop van een lot bouwgrond via www.wvi.be/nl/aanbod/wonen/inschrijven-op-wachtlijst. Zo word je als eerste op de hoogte gebracht van de start van de verkoop. Inwoners van Langemark-Poelkapelle, of mensen die in de gemeente werken, krijgen voorrang.

CONTACT & INFO : wonen@wvi.be  - 050/36.71.71

Interesse in een sociale huur- of koopwoning?

Geïnteresseerde kopers voor de woningen van De Mandel kunnen de inschrijvingsvoorwaarden voor sociale koopwoningen nalezen op www.demandel.be. Alle voorwaarden en meer concrete informatie over de realisatie van dit koopproject kan je hier terugvinden. Om één van deze koopwoningen te kunnen aankopen, moet je vooraf inschrijven op de wachtlijst. Dat kan vanaf nu. De toewijzing van een koopwoning gebeurt volgens de datum van inschrijving. Wie eerst inschrijft, heeft de beste kansen!

Verder biedt De Mandel via de VMSW interessante voorwaarden voor je woningkrediet.

Voor alle vragen in verband met de voorwaarden voor het kopen of huren van een sociale woning, kan je bellen naar 051/23.35.00 of langskomen op de burelen van De Mandel te Roeselare, Groenestraat 224 (na afspraak).

CONTACT & INFO : De Mandel - Groenestraat 224 - 8800 Roeselare - Tel : 051/ 23 35 00 – fax : 051/ 23 35 08 -  www.demandel.beinfo@demandel.be

 

 

Gepubliceerd opmaandag 5 okt 2020 om 15:25