Attesten en documenten opvragen wordt eenvoudiger met ‘Mijn Burgerprofiel’

‘Mijn Burgerprofiel’ beschikbaar op www.langemark-poelkapelle.be

Vanaf woensdag 25 maart vind je op de website van ons lokaal bestuur een link naar ‘Mijn Burgerprofiel’ (helemaal rechtsboven boven menu). Via deze toepassing van de Vlaamse Overheid beschik je voortaan over één persoonlijk overzicht van je overheidszaken. Mijn Burgerprofiel verzamelt immers je officiële gegevens en overheidsadministratie op één locatie. Altijd beschikbaar wanneer je ze nodig hebt.

Lees je eBox overheidsdocumenten

Wil je jouw eBox overheidsdocumenten ook in Mijn Burgerprofiel lezen? Koppel dan je eBox en blijf op de hoogte wanneer je een nieuw bericht of document ontvangt.

Krijg een seintje wanneer er nieuws is

Verandert er iets aan de status van je dossier? Is je attest beschikbaar? Of heb je een eBox overheidsdocument ontvangen? Je ziet in één oogopslag of er een bericht voor jou is. Om het even of je zich op de website van je gemeente of een andere overheidsdienst bevindt.

Bekijk de gegevens die de overheid van jou kent

Op Mijn Burgerprofiel vind je jouw gegevens terug per thema: groeipakket, mobiliteit (terugkommoment, checken modules vakbekwaamheid, ...), werk, onderwijs, enzovoort. Je behoudt ook de controle over je gegevens. Als er iets verandert of onjuist is, kan je dit melden.

Alleen bestemd voor jouw ogen

De overheid hecht veel belang aan je privacy en het beveiligen van je gegevens. Je kan Mijn Burgerprofiel bekijken op websites van verschillende overheidsorganisaties, maar deze organisaties hebben geen toegang tot jouw Burgerprofiel. De enige die toegang heeft tot jouw Burgerprofiel ben je zelf.

Je profiel reist met je mee

Mijn Burgerprofiel is niet gebonden aan één website. Je kan surfen naar https://www.vlaanderen.be/uw-overheid/mijn-burgerprofiel, maar je kan er net zo goed aan via Vlaanderen.be, de gemeentelijke website www.langemark-poelkapelle.be of die van een Vlaamse overheidsdienst.  Gedaan met verdwalen in het administratief labyrint.

Mijn Burgerprofiel, gemaakt om te groeien

Vlaanderen.be en Vlaamse overheidsdiensten integreren Mijn Burgerprofiel op hun site. Meer en meer overheidsdiensten en gemeenten volgen en voegen ook hun gegevens toe. Intussen kan je handig gebruik maken van de gegevens die vandaag al beschikbaar zijn.

Samen met de Vlaamse Overheid werken we ondertussen aan de uitbreiding van het aantal akten en attesten dat je via het Burgerprofiel zal kunnen downloaden.

Aanmelden en gebruik

Ga naar www.langemark-poelkapelle.be en klik op Mijn Burgerprofiel (rechts bovenaan boven menu). Aanmelden doe je met je eID, een mobiele app, de Itsme-app of sms. Log je in met Itsme, doe dit dan via Chrome of Firefox op pc, macOS of Android. Internet Explorer, Microsoft Edge en Safari worden voorlopig niet ondersteund. Ook het inloggen met een iPhone-browser is af te raden.

Onder andere volgende attesten kan je momenteel via 'Mijn Burgerprofiel' aanvragen:

 • Attest van gezinssamenstelling
 • Attest van hoofdverblijfplaats
 • Attest van hoofdverblijfplaats met historiek
 • Attest van Belgische nationaliteit
 • Attest van leven
 • Attest van wettelijke samenwoning
 • Attest van verblijfplaats met het oog op een huwelijk
 • Attest van wijze van teraardebestelling en/of rituelen
 • Attest van Belgisch kiezer

Bij het opvragen van deze attesten kan je kiezen of je dat voor jezelf doet of voor iemand anders. 

 • Vraag je documenten voor jezelf op, dan typ je je eigen gemeentenaam in en word je automatisch doorverwezen daar de juiste akte.
 • Vraag je documenten op in naam van iemand anders, dan vul je de gemeentenaam in van de persoon voor wie je documenten opvraagt.  Je wordt daarna doorgestuurd naar de website van de gemeente van die persoon en kan dan via het eloket de documenten aanvragen. 

Staat het document dat je zoekt niet in de lijst? Neem dan een kijkje in ons E-loket: www.langemark-poelkapelle.be/eloket

Heb je ook daar niet gevonden wat je zoekt?  Dan kan je natuurlijk altijd terecht bij de dienst Burgerzaken, 057/49.09.12, burgerzaken@langemark-poelkapelle.be.   

Gepubliceerd opdonderdag 25 mrt 2021 om 10:05