Modder op de weg - actie 2020

Modder op de weg vormt een gevaar voor het verkeer, het verhoogt het slipgevaar en bijgevolg de kans op ongelukken.

Tijdens het oogstseizoen is het vaak onvermijdelijk dat er modder op de rijweg komt. De gemeente wil bijdragen tot het bevorderen van de veiligheid door mee te doen aan de jaarlijkse campagne ‘Modder op de weg’ die loopt van begin september tot 31 december. 

Ben je land- of tuinbouwer, loonwerker of transporteur, dan kan je tegen een kleine vergoeding 2 signalisatieborden en 1 reflecterend hesje komen afhalen op het gemeentehuis, dienst Landbouw (3de verdieping). Je krijgt er ook een folder met nuttige tips.

Door het plaatsen van de signalisatieborden worden de weggebruikers attent gemaakt op de gevaarlijke situatie waardoor zij hun rijstijl tijdig kunnen aanpassen. Wanneer de persoon die instaat voor het schoonmaken van het wegdek een fluohesje draagt, verhoogt dit zijn zichtbaarheid.

Met deze maatregelen tracht de gemeente haar steentje bij te dragen om het nieuwe oogstseizoen veilig te laten verlopen.

Meer info: https://www.verkeersveiligwestvlaanderen.be/campagne-modder-op-de-weg 

Mocht je hierover nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met Frieda Vandeputte – dienst Landbouw tel. 057 49 09 40 – mail: landbouw@Langemark-Poelkapelle.be

In bijlage: folder met de spelregels

Gepubliceerd opwoensdag 9 sep 2020 om 11:26