Weireldklapz! zoekt helden

Een held? Het is een persoon die je helpt, zegt een meisje. Iemand die er altijd voor jou is, ongeacht wat je zelf doet, zei een teenager. ‘... Hij zag ineens een fietser de straat over steken en hij sloeg met alle macht de remmen dicht van zijn grote vrachtwagen met opligger. Terwijl draaide hij wanhopig aan het stuur om de hoge bomen langs de weg te ontwijken. De remmen krijsten, de vrachtwagen begon heen en weer te slingeren, hij kwam dwars over de weg terecht.  Aan de andere kant stopten de wagens ook gelukkig op tijd. Hij is het nooit vergeten, hij vertelde dit verhaal dikwijls. Het meisje had van schrik geplast, maar was helemaal ongedeerd. Mijn grootvader is een held, zei de kleinzoon trots.  

 

Ik geloof dat een held, een man of vrouw of zelfs een kind kan zijn. Je vraagt er niet altijd om om held te worden. Er is altijd moed voor nodig om het juiste te doen. Soms tegen de stroom in. En om zeker enige grote misverstanden op te ruimen, je hoeft geen superkrachten te hebben om een held te zijn, geen voetballer, echt niet en het gebeurt soms onverwachts...  

Een held of heldin is een persoon die, wanneer hij of zij in een moeilijke situatie terecht, moed betoont voor een grotere zaak, ook al is hij of zij bang of alleen.   

 

Ken je een grote of een kleine held? Kan je een anekdote beschrijven dat dit perfect illustreert? Iets dat gebeurde op een bepaalde tijd, op een bepaalde plaats? Een moment of woorden die je geraakt hebben? Kan je het nog goed herinneren of moet je het misschien nog eens bevragen? Naar die verhalen over helden zijn we precies op zoek!  

  

Deel je verhaal op de website van de gemeente hier of via mail naar cultuur@langemark-poelkapellle.be

In ruil voor je verhaal maken we van jou een mooi zwart/wit portret. Eind 2021 zal dit portret, samen met je heldenverhaal deel uitmaken van de tentoonstelling.  

In samenwerking met SO-ISO Fotoclub. 

Gepubliceerd opdinsdag 26 jan 2021 om 19:37