Woonproject met begeleiding op maat

Binnenkort kunnen de 8 gloednieuwe appartementen in de Poelkapellestraat 38-40 in Langemark betrokken worden. De bouw werd gerealiseerd door sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel, op gronden van gemeente Langemark-Poelkapelle. Voor de verhuring en begeleiding wordt samengewerkt met De Lovie vzw en Vondels vzw, vergunde zorgaanbieders gespecialiseerd in begeleiding van personen met een beperking in de regio.

Het woonproject is gericht op volwassen personen met een beperking, die een wens hebben om zelfstandig te kunnen wonen en hierbij ondersteund willen worden. Met dit woonproject willen we ons o.a. richten op personen met een beperking, die momenteel nog bij hun ouders of familie wonen. Er wordt hiervoor woonbegeleiding op maat voorzien vanuit Vondels vzw of De Lovie vzw, evt. aangevuld met ondersteuning van het eigen netwerk en reguliere diensten.   

Het project bestaat uit twee gebouwen van achtereenvolgens 3 en 5 appartementen. Op die manier wordt de kleinschaligheid en ruimte voor individueel wonen behouden. De 3 gelijkvloerse appartementen zijn rolstoeltoegankelijk, beschikken over 1 slaapkamer en hebben een aparte ingang en een tuintje. De appartementen op het 1e en 2e verdiep zijn toegankelijk via een gezamenlijke trap. Er zijn 4 appartementen met 1 slaapkamer en 4 appartementen met 2 slaapkamers.

De kostprijs voor het bewonen van een appartement wordt op dezelfde manier berekend als bij sociale huurwoningen. De bewoners moeten bijgevolg ook aan de toelatingsvoorwaarden voor sociale huur voldoen. Ook personen die momenteel niet begeleid worden vanuit De Lovie vzw of Vondels vzw, kunnen zich kandidaat stellen voor de appartementen. Kandidaten beschikken bij voorkeur over een persoonsvolgend budget.

Wie interesse heeft, kan contact opnemen met de woondienst: Annelies Hommez – 0473/23.33.77 – woondienst@lp.be en/of met de contactpersonen vanuit de voorzieningen Natalie.Top@Vondels.be en Veronique.minsart@delovie.be

Gepubliceerd opdonderdag 27 jan 2022 om 10:43