Opgeruimd staat netjes! Oproep zwerfvuilactie 28 maart!

Afval in de openbare ruimte veroorzaakt niet alleen ergernis. Het is ook duur. Het opruimen van het zwerfvuil kost meer dan 60 miljoen euro per jaar. Dat is bijna 10 euro per inwoner. Ook dit jaar is er de Grote Lenteschoonmaak! Samen met duizenden vrijwilligers worden de handen uit de mouwen gestoken om het zwerfvuil in Vlaanderen op te ruimen en zo het straatbeeld van het dorp, de stad of gemeente mooi te maken.

Zwervuilactie

Ook in Langemark-Poelkapelle gaan we de baan op. Heel wat vrijwilligers doen dit al als Mooimakers. Jaarlijks organiseert de gemeente een zwerfvuilactie. Ook verenigingen die een zwerfvuilactie organiseren, worden door de gemeente ondersteund. 

In 2020 willen we het grootschaliger aanpakken en organiseren we op zaterdag 28 maart om 14u een zwerfvuilactie in de verschillende deelgemeenten.

Ik maak mooi.
Jij maakt mooi.
Wij maken mooi.

Hierbij hebben we jullie hulp nodig!
Wil je met je vereniging of straatcomité of gezin deelnemen? Of misschien individueel? Geef je contactgegevens door aan de milieudienst, milieu@langemark-poelkapelle.be, 057/49.09.15. Vergeet niet te vermelden met hoeveel personen je zou deelnemen en in welke deelgemeente je wenst op te ruimen. Ten laatste eind februari zouden we graag een zicht hebben op het aantal deelnemers. Om jullie te bedanken voor de hulp wordt er om 17u een drankje voorzien. De praktische afspraken worden meegedeeld bij je inschrijving.

Gepubliceerd opwoensdag 22 jan. 2020 om 13:53