Sociale huurwoningen Tuinwijk Poelkapelle

De Mandel doet grote inspanningen om haar patrimonium te renoveren en te vernieuwen om moderne en comfortabele huurwoningen aan te bieden. In dit kader zal De Mandel in de Tuinwijk in Poelkapelle 6 oude huurwoningen vervangen, die niet meer voldoen aan de huidige regelgeving.

Tuinwijk - inplanting luchtfoto
Inplanting van het herbouwproject in de Tuinwijk te Poelkapelle, waarbij de Tuinwijk 1, 2, 3, 8, 9 en 10 worden afgebroken

Vaneeckhout Architectuurbureau uit Roeselare is de trotse architect voor dit project. De architect slaagt erin om 6 energiezuinige woningen te bouwen, die perfect integreren met de bestaande bebouwing in de rustig gelegen straat bij de kerk. Door de kleurkeuze van gevelsteen zorgt de architect voor een aangenaam contrast in het straatbeeld.

De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen zorgt in samenspraak met studiebureau BVP, het gemeentebestuur en De Mandel dat de voor- en zijtuinen functioneler worden ingericht; omringd met groen. Het voetpad langs de kerk tussen de Tuinwijk en de Nieuwplaats wordt volledig vernieuwd en aangelegd op een breedte van 2.1 m. De niet-functionele asfaltverharding wordt vervangen door groen.

Tuinwijk - voorontwerp
Voorontwerp van de omgevingswerken (nog verder uit te werken met de verkregen input)
  • Er zullen 4 garages voorzien worden naast de bestaande garages bij het achtergelegen appartement in de Nieuwplaats. Deze nieuw te bouwen garages aan de Nieuwplaats zijn te bereiken via het wandelpad naast de Tuinwijk 1 en via een nieuw aan te leggen privaat wandelpad langs de Tuinwijk 8.
  • Bij Tuinwijk 3 zal er een inpandige garage voorzien zijn, om zo een elegante overgang te verkrijgen bij de bestaande naastgelegen bebouwing.
  • Er zal een carport voorzien worden naast de woning van de Tuinwijk 10.
  • Elke energiezuinige woning beschikt op die manier over een overdekte autostaanplaats en over een ruime goed bereikbare fietsenberging bij de woning of bij de garage.

Tuinwijk - 3dbeeld 1

Tuinwijk - 3dbeeld 2
3D-beelden van de toekomstige huurwoningen in de Tuinwijk

Tuinwijk - parkeermogelijkheden 1

Tuinwijk - parkeermogelijkheden 2
De inplantingsplannen, waarbij de parkeervoorziening duidelijker te zien is

De woningen in de Tuinwijk bestaan uit een halfopen woning met aansluitend 2 rijwoningen en een rij van 3 woningen bestaand uit 2 halfopen woningen met tussenin een rijwoning. Er worden 3 woningen met 3 slaapkamers gebouwd en 3 woningen zullen voorzien zijn van 2 slaapkamers.

De nieuwe woningen zijn zeer energiezuinig door een doorgedreven isolatie en door zonnepanelen te voorzien op het dak.

Voor de woningen en de infrastructuurwerken wordt eind 2021 een bouwaanvraag ingediend. Indien u nog vragen heeft over dit project kan u terecht bij de dienst bouwprojecten van De Mandel.

Voor alle vragen in verband met de voorwaarden voor huur, kunt u bellen naar 051/233.500 of langskomen op de burelen te Roeselare, Groenestraat 224 (na afspraak).

Contact &info :

            cv De Mandel
            Groenestraat 224
            8800 Roeselare
            Tel : 051/ 23 35 00 – fax : 051/ 23 35 08
            www.demandel.beinfo@demandel.be