#SportersBelevenMeer

Al voor de derde keer op rij gaat Team Ontspannen, samen met alle sportievelingen binnen onze gemeente, de uitdaging aan om de Sportersbelevenmeer-award binnen te halen. Elk jaar reikt Sport Vlaanderen die award uit aan de gemeenten die sport hoog op de agenda zetten. Om de award te winnen moet minstens voldaan worden aan 5 van de 7 uitdagingen. In 2018 en 2019 wonnen we de Award... straffer nog, in 2019 werden we genomineerden voor de superaward. We grepen net naast de cheque ter waarde van €1500. Het spreekt voor zich dat we dubbel gemotiveerd zijn voor de superaward 2020!

Voorwaarden

Criterium 1
De sportdienst organiseert minstens één sportactiviteit waarin beleving centraal staat en die ook gericht is naar of open staat voor de niet-actieve burger.

Criterium 2
De sportdienst toont Vlaanderen waarom sporters in haar gemeente of stad meer beleven en stimuleert haar inwoners om hun sportbelevingsfoto’s te delen op sociale media (Facebook, Instagram, twitter, …), met vermelding van #sportersbelevenmeer.

Criterium 3
De sportdienst organiseert 1 of meerdere initiatieven om gezinnen aan het sporten te krijgen.

Criterium 4
De sportdienst promoot de Maand van de Sportclub en stimuleert de lokale sportclubs om originele initiatieven met extra beleving te organiseren in september.

Criterium 5
De sportdienst promoot de actie ‘Breng je sportclub naar school’ en stimuleert de lokale scholen om originele initiatieven te organiseren.

Criterium 6
De sportdienst werkt een belevingsactiviteit uit rond sporten in de natuur (vb. mtb,lopen, ….).

Criterium 7
De sportdienst werkt rond sport op het werk.

Wij gaan de uitdaging aan! Hoe jij kan helpen, kan je ten gepaste tijde lezen op de facebookpagina van de sportdienst!