Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

Tournée Minérale roept jou op om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand geen alcohol te drinken. Elk jaar neemt ongeveer 1 op 5 Belgen deel aan dit initiatief.

Ga met jouw team de uitdaging aan!

Samen sta je sterk. Ga daarom de uitdaging aan in team. Op je werk, in de sportclub of vrijetijdsvereniging, in je stamcafé of in je buurt. Roep je collega’s, vrienden, kennissen of klanten op om de uitdaging samen aan te gaan. Maak op de website een team aan en moedig elkaar zo aan, vergelijk ervaringen en wissel ideeën voor alternatieven uit. Doe je toch liever gewoon op je eentje mee, dan schrijf je je individueel in op de website.

Minérale Bars en Resto’s maken van februari een feest

Ook de horecasector springt op de kar. Een aantal bars en restaurants zorgt tijdens de campagne voor een aantrekkelijk alcoholvrij aanbod en organiseert Tournée Minérale-initiatieven. Op de website vind je een interactieve kaart met alle deelnemende horecazaken.

Alcohol: geen onschuldig product

Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten, voor velen maakt het deel uit van de routine. Toch zijn er heel wat risico’s verbonden aan alcohol: van de relatief onschuldige kater tot heel wat ernstigere gezondheidsklachten, zoals slaapproblemen, hartklachten, leveraandoeningen en kanker.

Op je gezondheid

Met Tournée Minérale krijgt je lichaam de tijd om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie. En daar zijn voordelen aan verbonden: je slaapt beter, je hebt meer energie, je krijgt een gezonder gewicht …  Kortom: je voelt je beter in je vel.  Ga dus de uitdaging aan en drink in februari 2020 geen alcohol. Je zal zien dat je je ook zonder perfect kan amuseren.

Meer info en inschrijven

Surf naar www.tourneeminerale.be. Neem je als team deel? Vraag dan een gratis toolbox met tips en bekendmakingsmateriaal aan op materiaal.tourneeminerale.be.

Tournée Minérale is een initiatief van De Druglijn en Stichting tegen Kanker.

Gepubliceerd opvrijdag 10 jan. 2020 om 11:36