Energie besparen

Heb je een vraag over je energiecontract? Dan kan je terecht bij de woondienst. 

De woondienst helpt je aan de hand van de V-test om energiecontracten te vergelijken en bij de inschrijving voor de jaarlijkse groepsaankoop van Provincie West-Vlaanderen. Breng hiervoor je energiefactuur mee waarop het verbruik op jaarbasis wordt vermeld. Wie sociaal tarief heeft, hoeft zich niet in te schrijven of de V-test uit te voeren. Iemand met sociaal tarief heeft sowieso het goedkoopste tarief.

Wens je advies over energiebesparing? 

  • Bepaalde doelgroepen kunnen een energiescan aanvragen. Een energiesnoeier komt bij u thuis en geeft tips over uw verwarming, verlichting en huishoudtoestellen. Waar mogelijk voert de uitvoerder kleine energiebesparende maatregelen (vb. spaarlampen, spaardouchekop, tochtstrips...) uit.
  • Voor gratis renovatieadvies en - begeleiding kan u terecht bij het Energiehuis: een renovatie-adviseur komt langs bij u thuis om advies en evt. begeleiding te geven over de nodige werken in uw woning. 
  • Via Acasus kan advies aangevraagd voor grondige renovatiewerken en nieuwbouwprojecten. Dankzij de tussenkomst van de provincie en de gemeente wordt dit advies gratis verstrekt.