Vacature directeur zorgcampus

Zorgcampus De Boomgaard in Langemark-Poelkapelle is een open (t)huis voor iedereen en met een hart voor ouderen. Je vindt er niet alleen een woonzorgcentrum maar ook een centrum voor dagverzorging, een centrum voor kortverblijf en een dienstencentrum. De zorgcampus werkt ook intensief samen met andere organisaties (thuishulp, assistentiewoningen, thuiszorg, …) Hiermee kunnen we een oplossing bieden aan een brede waaier aan zorgvragen waarbij het behoud van zelfstandigheid en respect centraal staan. Een goede werksfeer zorgt ervoor dat we warmte uitstralen naar onze bewoners en gebruikers.

Wij zoeken een directeur zorgcampus!

Mensen maken het verschil en dit kan je zeker ook zeggen over onze medewerkers van de zorgcampus De Boomgaard. We zijn heel trots op de positieve spirit en de kwaliteiten van onze medewerkers in de organisatie. Daarom zoeken we dé persoon die dit team kan coachen en sterker maken. 

Je bent hands-on, en communiceert helder en duidelijk. Mensen voelen zich goed als jij er bent omdat je luistert en hen waardeert. Je stimuleert de medewerkers om veerkrachtig te blijven in een voortdurend veranderende werkomgeving en samenleving.  Je bent leergierig en wil steeds bijleren en deskundig zijn.

We zoeken een persoon die medewerkers kan enthousiasmeren. Een persoon die ondernemend is, beslissingen neemt en knopen doorhakt maar ook mensen verantwoordelijkheden geeft en hen hierin de nodige ruimte en vrijheid laat.

Je werkt vlot samen met iedereen en alle actoren die in het zorgnetwerk belangrijk zijn om ouderen in Langemark-Poelkapelle tegemoet te komen in hun zorgvragen, en om een open en warm huis te zijn voor deze ouderen.

Wie zoeken we?

Mensen met een masterdiploma, of gelijkwaardig door ervaring, met minstens 3 jaar relevante beroepservaring. Kennis kan je leren maar wie je bent, daar maak je voor ons het verschil.

Hoe verloopt de procedure?

Een selectiebureau beoordeelt de kandidaturen op basis van de geschiktheid van het geschetste profiel. Indien je geschikt bent, word je uitgenodigd voor een assessment (aangevuld met een capaciteitsproef indien je niet beschikt over een masterdiploma) en het voorbereiden van een opdracht, voor het gesprek met de jury.

In de maand januari, uiterlijk februari zal je worden gevraagd om hiervoor een 2-tal momenten (1 voor het assessment en 1 voor het gesprek met de jury) vrij te maken.

Wat bieden wij jou?

Een fijne werkomgeving met gemotiveerde medewerkers in een dynamische organisatie. Een contract onbepaalde duur, een aantrekkelijk loon (A4a-A4b niveau, salarisschalen lokale besturen) met eindejaarstoelage en diverse extra legale voordelen (maaltijdcheques, fietsvergoeding, hospitalisatieverzekering, terugbetaling onkosten openbaar vervoer).

Voel je je aangesproken door deze interessante jobuitdaging ?

Stuur dan snel je kandidatuur (motivatie met cv en diploma) aan het selectiebureau Iungo, joost.blondeel@skynet.be uiterlijk 18 januari 2022 om 24u.

Gepubliceerd opdinsdag 21 dec 2021 om 10:59