Vaccinatie Covid-19

SNEL WEER SAMEN!
#LaatJeVaccineren

Iedereen kan zich gratis laten vaccineren tegen het coronavirus.  Het vaccinatiecentrum van de Eerstelijnszone Westhoek in Ieper zorgt ervoor dat je veilig, snel en dichtbij jouw prik kan krijgen.
Heb je vragen? Ben je bezorgd?  
Surf naar www.ieper.be/vaccinatiecentrum voor de meest up-to-date info.
Mail naar vaccinatiecentrum@ieper.be met jouw vraag. 
Liever telefonisch geholpen worden? Bel naar 0800 30 704 van maandag tot vrijdag van 09.30u tot 17.00u
Algemene info over het coronavirus en de geldende maatregelen: www.info-coronavirus.be
Een antwoord op de meest gestelde vragen over vaccinatie: www.laatjevaccineren.be/vaccinatie-tegen-covid-19-vraag-en-antwoord
 

VACCINATIECENTRUM WESTHOEK

Auris (administratief centrum, stadhuis Ieper) - Ter Waarde 1 - 8900 Ieper

Kom je met de wagen?

 • Aan het AC Auris is er voldoende parking dicht bij de ingang.

Kom je met het openbaar vervoer?

Naast het vaccinatiecentrum is er een bushalte. Het volledige traject plan je via www.delijn.be/routeplanner. Aan de bushalte Ieper Ter Waarde kan je volgende volgende buslijnen nemen:

 • Buslijn 95 Ieper – Sint-Jan – Langemark – Westrozebeke – Roeselare (twee bussen per uur op weekdagen, +/- om de 2 uur een bus op zaterdag en zondag).
 • Belbus 29
 • De pendelbus van het Jan Ypermanziekenhuis stopt op prikdagen aan het vaccinatiecentrum Westhoek (Auris). Elk uur (van 6.00u tot 21.00u) vertrekt een bus vanop de parking van Poli Poperinge rechtstreeks naar het Jan Yperman Ziekenhuis, met halte aan het vaccinatiecentrum bij AC Auris.

Heb je hulp nodig om in het vaccinatiecentrum te geraken?

Wij kunnen helpen met de organisatie van vervoer én met rolstoelvervoer. Contacteer ons via vaccinatiecentrum@ieper.be of bel gratis naar 0800 30 70 4, elke werkdag tussen 9.30u. en 17.00u.

BOOSTERVACCIN (3de prik)

Waarom is een herhalingsvaccinatie nodig?

De extra prik zorgt ervoor dat je een betere bescherming opbouwt. Deze derde vaccinatie is in dit geval onderdeel van de basisvaccinatie. 

Wanneer krijg ik een herhalingsvaccin aangeboden?

Momenteel krijgen 65-plussers en mensen uit de zorgsector hun boosterprik. Daarna wordt het licht op groen gezet voor de rest van de bevolking! De volgorde van uitnodigen wordt bepaald door 2 factoren: je leeftijd en de tijdsduur sinds het vorige vaccin. De tijd tussen de basisvaccinatie met Janssen (1 prik) en de boostervaccinatie is minstens 2 maanden, voor AstraZeneca (2 prikken) is dit minstens 4 maanden. Bij wie gevaccineerd werd met een Pfizer- of Moderna-vaccin geldt een tussentijd van minstens 6 maanden.

Je derde prik in je CovidSafeBE-app?

Ik kreeg een boosterprik of een derde prik en mijn Covid Safe Ticket in mijn CovidSafeBE-app kleurt rood, wat nu?

Het certificaat van je derde dosis zal rood kleuren tot 14 dagen na die derde prik. Want dan pas heeft die derde prik z'n werk gedaan. Daarna wordt dat certificaat weer groen.

 • Ga je na je derde prik naar een evenement dat werkt met het Covid Safe Ticket én is die prik minder dan 14 dagen geleden? Leg dan het certificaat van je tweede prik voor. Die zal groen kleuren.

 • Gebruik je je CovidSafeBE-app méér dan 14 dagen na je derde prik, dan kun je het certificaat van je derde prik voorleggen. Die kleurt groen. Weet ook dat je certificaat van je derde prik een latere geldigheidsdatum heeft dan die van je tweede prik.

NOG NIET GEVACCINEERD? SCHRIJF JE IN VOOR DE 1STE PRIK! 

Ben je niet ingegaan op de uitnodiging voor vaccinatie of heb je geweigerd? Dan heb je nog een kans om je te laten vaccineren. 

Schrijf je daarvoor in via het online formulier of neem telefonisch contact op met het vaccinatiecentrum op 0800 30 70 4.

Ik schrijf me in

Wie kan zich nog aanmelden voor een eerste prik?

 • Wie eerder een covid-vaccinatie heeft geweigerd.

JOUW BEZOEK AAN HET VACCINATIECENTRUM

We streven naar een vlotte bediening in het vaccinatiecentrum Westhoek (Ter Waarde 1 in Ieper). Als alles goed verloopt ben je na 30 min. weer buiten. Meld je vijf minuten voor het afgesproken tijdstip aan bij het vaccinatiecentrum. Kom alleen, tenzij begeleiding noodzakelijk is. Vergeet je identiteitskaart niet!
 
VC Westhoek

VOOR je vaccinatie

 • Bij aankomst wordt je temperatuur gemeten. Heb je koorts (>38°), dan mag je het centrum niet binnen.
 • Je registreert met je identiteitskaart. Hier krijg je 1 van de 2 vaccinatielijnen toegewezen (blauw of rood). 
 • In een aparte ruimte overloopt een zorgverlener samen met jou een medische vragenlijst. Je bespreekt je gezondheid, medische voorgeschiedenis en eventuele allergieën.


TIJDENS je vaccinatie

Hier krijg je je prik. Geen zorgen, dat gaat snel en je voelt er weinig van.
Tip: doe alvast een los T-shirt, hemd of blouse aan zodat je enkel maar je mouw moet oprollen.

NA je vaccinatie

 • Na je prik neem je opnieuw even plaats in een wachtruimte. Hier wacht je nog een kwartier. Zo zijn de zorgverleners zeker dat je goed reageert op de prik of kunnen ze bij een slechte reactie snel ingrijpen.
 • Heb je een kwartier gerust? Dan mag je vertrekken. 

Eens thuis

Net als bij andere vaccinaties kan je last hebben lokale en algemene bijwerkingen:
 • pijn
 • roodheid
 • spierstijfheid op de plaats van de prik
 • koorts
 • vermoeidheid
 • hoofdpijn
 • misselijkheid. 
De meeste nevenwerkingen verdwijnen na 48 u. Ondervind je toch andere of blijvende bijwerkingen? Neem dan contact op met je huisarts. Andere bijwerkingen dan de hierboven genoemde, kan je ook steeds melden aan het FAGG.     

HOE KRIJG JE EEN AFSPRAAK VOOR JE VACCINATIE?

Bevestigen, verplaatsen of annuleren van jouw afspraak

Om zeker te zijn dat wij je vaccin voorzien voor jou op het moment van je afspraak, kun je best jouw afspraak bevestigen. Je kunt jouw afspraak zelf online bevestigen, verplaatsen of annuleren via MyHealthViewer.  Lukt dat niet? Stuur een mailtje naar vaccinatiecentrum@ieper.be of bel naar het gratis nummer 0800 30 70 4, elke werkdag tussen 9.30u. en 17.00u. Vermeld altijd je rijksregisternummer.

Weet je niet meer wanneer jouw afspraak precies doorgaat? 

Stuur een mailtje naar vaccinatiecentrum@ieper.be of bel naar het gratis nummer 0800 30 70 4, elke werkdag tussen 9.30u. en 17.00u. Vermeld altijd je rijksregisternummer.

Weigerde je jouw eerste of tweede kans? Ben je niet op jouw afspraak geraakt?

Geen probleem, we maken een nieuwe afspraak voor je! Stuur een mailtje naar vaccinatiecentrum@ieper.be of bel naar het gratis nummer 0800 30 70 4, elke werkdag tussen 9.30u. en 17.00u. Vermeld altijd je rijksregisternummer.

Vul dit formulier in indien je jouw afspraak weigerde/annuleerde of simpelweg niet kon langskomen. Je krijgt dan een nieuwe afspraak  op een datum en uur dat voor jou past. Je krijgt een e-mail ter bevestiging.