Vaccinatie WZC De Boomgaard

We keken er lang naar uit, maar zondag 10 januari was het zover. Alle bewoners van woonzorgcentrum De Boomgaard kregen hun prikje tegen COVID-19. Het vaccin beschermt de bewoners tegen ziek worden, maar ze kunnen nog steeds verspreider zijn. Een eerste stap naar de terugkeer naar normale leefomstandigheden.

Coördinerend arts Melissa Vermeersch en vaccinatieverantwoordelijke Dimitri Verschoore troffen de afgelopen weken de nodige voorbereidingen om alles vlot te laten lopen. Er gebeurden risico inschattingen, bewoners en familieleden kregen uitgebreide info, lijsten werden opgesteld. Daarnaast bleven we alert op eventuele COVID-besmettingen. We bleven er tot nu van gespaard, maar bij een besmetting moest het vaccineren minstens 2 weken worden uitgesteld.

Op zaterdag gaf dokter Vermeersch groen licht aan het HUB-ziekenhuis AZ Delta. Geen COVID in het woonzorgcentrum, alle vaccins konden worden ontdooid en geleverd.

Na enkele technische handelingen op zondagmorgen, onder andere optrekken van verschillende inspuitingen uit 1 flacon, kreeg bewoner Frans Doom als eerste een prikje. Tegen de middag was iedereen ingeënt.

Binnen 3 weken krijgt iedereen een tweede dosis. In principe zijn de bewoners 2 weken daarna volledig beschermd. Intussen zijn de vaccins voor het personeel besteld. Normaal gebeurt hun eerste vaccinatie in de loop van januari.

Ondanks het feit dat iedereen binnen de muren van het woonzorgcampus zal gevaccineerd zijn, verandert er voorlopig niks aan de bezoekregeling. Het Agentschap zorg en Gezondheid zal pas versoepelen als de vaccinatiegraad over de ganse bevolking voldoende groot is.

Gepubliceerd opzondag 10 jan 2021 om 13:34