Verbod op het onttrekken van water aan het provinciale bufferbekken in de Melkweg

UPDATE 09/08 12.00u:

Bij het bufferbekken in de Melkweg is het capteren van water vandaag mogelijk tot 22.00u. Ook op andere dagen - als er voldoende water beschikbaar is - mag er tot 22.00u opgepompt worden. Daarna wordt het bekken afgesloten om de nachtrust van de buren te garanderen en het bekken de kans te geven te recupereren.  Vanaf 06.00u 's morgens wordt het waterbekken opnieuw geopend.

-------------------------------

UPDATE 08/08 12.00u:
Door een aanmerkelijke verbetering van het niveau in het bufferbekken (Melkweg) tijdens het weekend, wordt door de Provincie het bekken tijdelijk terug open gesteld op maandag 8 augustus. Zodra het peil terug te laag staat, wordt het bekken door de Provincie weer afgesloten. Verdere communicatie over het openen en/of sluiten vind je terug op deze facebookpagina!

-------------------------------

05/08

Wegens de aanhoudende droogte en omdat de vraag naar water veel groter is dan het aanbod, is het waterpeil in het bufferbekken in de Melkweg zeer laag. Dit is niet bevorderlijk voor de stabiliteit van de oevers van het bekken en de biodiversiteit in de plas.

Daarom wordt door de Provincie West-Vlaanderen een captatieverbod ingesteld voor het bekken. 

Bij een aanmerkelijke verbetering van het niveau in het bekken, wordt bekeken of het bekken terug open kan gesteld worden.

Gepubliceerd opvrijdag 5 aug 2022 om 15:42