vernieuwen openbare verlichting Kerkstraat

In opdracht van het lokaal bestuur Langemark - Poelkapelle gaat het netbedrijf Fluvius tegen 2030 het volledige openbaar verlichtingspark ombouwen naar ultrazuinige ledverlichting. Via die versnelde ombouw mikken we vooral op een forse daling van ons energieverbruik, -kosten en CO2-uitstoot. Tegelijk biedt de ombouw mogelijkheden om specifieke ingrepen te doen op het vlak van sfeer en veiligheid.

Het uitgangspunt bij de vervanging van klassieke lampen door led-toestellen is steeds het beter verlichten van de openbare weg, gecombineerd met een lager vermogen. Bij elke vervanging wordt een lichtberekening uitgevoerd die rekening houdt met het vereiste lichtniveau van elke specifieke straat, fietspad op plein. Parameters als het lichtniveau, kleurtemperatuur en het brandprogramma worden zo per cluster afgetoetst aan het regiomasterplan openbare verlichting van de gemeente.  Om een optimaal verlichtingsniveau te halen is het soms noodzakelijk om de hoogte en de tussenafstanden van de palen te veranderen. De nieuwe ledverlichting laat ook toe om de lichtbundel beter te richten naar het openbaar domein, waardoor het strooilicht in voortuinen of op gevels wordt beperkt.

In de week van 19 oktober wordt gestart met het vervangen van de verlichting in de Kerkstraat (Madonna).  Tijdens de duur van de werken is het mogelijk dat er tijdelijk een ander brandprogramma in werking zal zijn. Fluvius garandeert wel dat er steeds verlichting zal branden.

 

Gepubliceerd opvrijdag 16 okt 2020 om 09:48