Voor een bord goed gevuld, heb even geduld

De landbouwraad van Langemark-Poelkapelle merkt op dat landbouwers steeds vaker minder respect en begrip krijgen wanneer zij aan het werk zijn met hun landbouwvoertuig. Tegenwoordig zijn er veel meer auto's op de baan, de auto's rijden veel sneller en ze houden te weinig afstand.
Bij het inhalen van een landbouwvoertuig ontstaan er vaak gevaarlijke situaties en als het veel regent komt er ook nog eens modder op de rijweg wat het extra gevaarlijk maakt.

We snappen dat grote landbouwvoertuigen op de weg al eens voor ergernis kunnen zorgen bij de automobilisten die 'vastzitten' achter zo'n 'trage' tractor of machine. Zeker tijdens de drukke oogstperiode. Maar weet dat ook de landbouwers het vervelend vinden als jullie gehinderd worden door hun grote machines en trekkers. En nog vervelender is het voor hen, wanneer jullie je gaan ergeren of boos maken. Zij beseffen heel goed dat het niet fijn is om achter hen aan te rijden, maar hun werk moet immers ook gedaan worden.

Op vraag van de landbouwraad werden borden en affiches ontworpen. Aan de hand van deze borden en affiches willen wij de burger er attent op maken om geduld te hebben wanneer jullie zien dat een landbouwer aan het werk is. Want we willen toch allemaal veilig en wel aankomen op de plaats waar we heen moeten?!

Mogen we vragen om een beetje begrip en respect te tonen voor onze landbouwers, zij zorgen immers voor het heerlijke eten dat op jullie bord komt.

De 5 borden werden aan alle invalswegen naar Langemark-Poelkapelle geplaatst. Wie graag een affiche wenst op te hangen, kan deze afhalen op de Dienst Landbouw.

Gepubliceerd opvrijdag 1 okt 2021 om 07:00