Wegenwerken Brugseweg Canadees Monument

Op 03/05/2021 starten wegenwerken ter hoogte van het Canadees Monument, Brugseweg Langemark-Poelkapelle. Deze werken zouden duren tot 15/07/2021.

  • Verkeer op de Brugseweg blijft mogelijk, ter hoogte van de werken zal het verkeer geregeld worden met tijdelijke verkeerslichten. Hou hier dus rekening met wat vertragingen.
  • De Zonnebekestraat zal niet opgereden kunnen worden richting Langemark of Zonnebeke en omgekeerd.

Er worden 3 omleidingen voorzien tussen Langemark en Zonnebeke.

Vanuit Langemark centrum dient alle verkeer naar rotonde Guynemer (Poelkapelle) te rijden via de Poelkapellestraat en Langemarkstraat.

Daar kan de Brugseweg richting Ieper gereden worden.

  1. Verkeer -7,5t kan vanop de Brugseweg in Sint-Juliaan de Sint-Juliaanstraat nemen om via de Zonnebekestraat richting Zonnebeke te gaan (en omgekeerd).
  2. Verkeer +7,5t dient vanop de Brugseweg door te rijden naar de A19 (Ieper) om via de snelweg afrit 4 ‘Ieper Centrum’ te nemen richting Zonnebeke (en omgekeerd).
  3. Voor het landbouwverkeer worden 2 éénrichtingszones ingesteld:
    - Vanaf de Brugseweg kan dit verkeer de O.L.Vrouwstraat nemen richting de Zonnebekestraat.
    - Vanaf de Zonnebekestraat (kant Zonnebeke) kan dit verkeer rechts de O.L.Vrouwstraat nemen richting Waterstraat om vervolgs via de Keerzelaarstraat de Brugseweg op te rijden.

Er zal, door middel van het plaatsen van verkeersborden verboden doorgang – uitgezonderd plaatselijk verkeer, ontraadt worden om andere kleine sluipwegen in de buurt van de werf te nemen.
Mogen we er dan ook op aandringen om deze omleidingen consequent te volgen en de (tijdelijke) verkeerstekens in andere straten te respecteren.

Grote verbindingswegen zijn, ondanks een omleiding, nog steeds de veiligste en vlotste weg.

Opgelet: wijzigingen De Lijn

Lijn 40: Zal geen hinder ondervinden van deze werken. Deze lijn rijdt vanaf 03/05/2021 vanuit Ieper terug via Boezinge om vervolgens via Bikschote naar Langemark te rijden.
Enkel de haltes De Flodder en Café Hagebos worden nog steeds niet bediend, gezien de werken in Pilkem.

Lijn 95: Enkel de haltes in de Zonnebekestraat (Canadees Monument en Rustoord) worden niet bediend. De bus komt via Sint-Juliaan (tijdelijke halte) en rijdt door tot aan de rotonde Poelkapelle. Daarna rijdt de bus heen en weer naar Langemark centrum via de Langemarkstraat en Poelkapellestraat. Eens terug in Poelkapelle vervolgt hij zijn weg naar Westrozebeke. In Poelkapelle wordt een tijdelijke halte aan Kerk Poelkapelle voorzien.
Voor de scholieren vertrekt ’s morgens een schoolrit aan halte Transvaal (Madonna) richting Ieper.

Werken Brugseweg Canadees Monument
Gepubliceerd opdinsdag 27 apr 2021 om 16:43