Actie(f) voor het klimaat

Op 13 juni 2017 werd het startschot gegeven voor de gezamenlijke communicatiecampagne om minder CO2-uitstoot te realiseren op het grondgebied van De Panne, Diksmuide, Koekelare, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Middelkerke, Nieuwpoort en Veurne. De groep 'Van Zee tot IJzer' wil versterkt inzetten op de vier thema’s: wonen, lokale handel en diensten, energie en mobiliteit.

Alle acties en/of evenementen die zullen worden georganiseerd in het kader van het Burgemeestersconvenant worden gebundeld op de website www.langlevedewesthoek.be, een initiatief van het Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels.

Wist je dat...

  • wij Belgen bij de koplopers zitten qua CO2-uitstoot per inwoner?!?
  • één Belg op 5 februari al evenveel CO2 uitgestoten heeft als een Indiër op een heel jaar?!?
  • CO2, samen met methaan, het belangrijkste broeikasgas is dat leidt tot veranderingen in ons klimaat?

Tegen 2020 willen wij de uitstoot van CO2 met 20% verminderen want een klimaatvriendelijke buurt, dat wil toch iedereen?

Ludiek animatiefilmpje over klimaatverandering

Op maandag 17 september 2018 lanceerde de gemeente in samenwerking met de 8 andere gemeenten uit de groep ‘Van Zee tot IJzer’ (De Panne, Diksmuide, Koekelare, Kortemark, Lo-Reninge, Middelkerke, Nieuwpoort en Veurne) een animatiefilmpje over de gevolgen van de klimaatopwarming. De productie is een realisatie van het videoproductiebedrijf Meerkat. Op zich een wat zwaarder thema, verpakt in een laagdrempelig filmpje. Een gezin wordt op vandaag geconfronteerd met de gevolgen van de klimaatopwarming waarbij gefocust wordt op de acties die jij als burger kan ondernemen om de klimaatopwarming een halt toe te roepen. Het is een warme oproep voor actie! Ook positief voor de portemonnee, want je kan heel wat onnodige energiekosten uitsparen. Doen dus!