Bezoek de expo

Bezoek de expo in het gemeentehuis tijdens de openingsuren. Neem er de brochure mee met alle verhalen gebundeld!

Een held? “Het is een persoon die je helpt”, zegt een tiener. “Iemand die er altijd voor jou is, ongeacht wat je zelf doet. Hij zag ineens een fietser de straat oversteken en hij sloeg met alle macht de remmen dicht van zijn grote vrachtwagen met oplegger. Terwijl draaide hij wanhopig aan het stuur om de hoge bomen langs de weg te ontwijken. De remmen krijsten, de vrachtwagen begon heen en weer te slingeren, hij kwam dwars over de weg terecht.  Aan de andere kant stopten de wagens gelukkig ook op tijd. Hij is het nooit vergeten, hij vertelde dit verhaal dikwijls. Het meisje had van schrik geplast, maar was helemaal ongedeerd. Mijn grootvader is een held”, vertelt de kleinzoon trots.  

Ik geloof dat een held, een man of vrouw of zelfs een kind kan zijn. Je vraagt er niet altijd om: held worden. Er is altijd moed voor nodig om het juiste te doen. Soms tegen de stroom in. Je hoeft geen superkrachten te hebben om een held te zijn, geen voetballer, en het gebeurt soms onverwachts...  

Een held of heldin is een persoon die, wanneer hij of zij in een moeilijke situatie terecht komt, moed toont voor een grotere zaak, ook al is hij of zij bang of alleen.   

Ken je een grote of een kleine held? Kan je een anekdote beschrijven die dit perfect illustreert? Iets dat gebeurde op een bepaalde tijd, op een bepaalde plaats? Een moment of woorden die je geraakt hebben? 

14 mensen reageerden op onze oproep en gaven ons hun verhaal.

Wie ben jij en wie is jouw held? Deel zelf je verhaal op de facebookpagina van tante cultuur: https://www.facebook.com/tantecultuur met de hashtag: #ditbenikenditismijnheld

De tentoonstelling kwam tot stand dankzij: Rien Van Meensel (Verhalen voor het leven), Moussa Doumbouya (Petit tonton), lokaal bestuur Langemark-Poelkapelle, Fotoclub So-ISO, Fedasil Poelkapelle, Woonzorgcentrum De Boomgaard en de provincie West-Vlaanderen.