Werken in Bikschote - FASE 3

Op maandag 7/11/2022 start de aannemer met de rioleringswerken in Bikschote. Deze werken situeren zich ter hoogte van het Smiske, een deel van de Bikschotestraat en de Provincieweg. Einde van de werken is voorzien rond eind mei 2023.

Hou rekening met een gewijzigde verkeerssituatie en hinder.

Update werken

2/03

Deze week worden de laatste rioleringswerken uitgevoerd. Daarmee zijn de grote rioleringswerken achter de rug en kunnen de huis-aan-huis aansluitingen starten.

In de Bikschotestraat start de aannemer met het aanleggen van de borduren en goten vanaf nr. 146 tot aan het kruispunt met de Provincieweg. Het zal dan tijdelijk niet meer mogelijk zijn om met de wagen op de oprit te rijden (over de borduren).

Daarna start de aannemer met het funderen van de weg. 

24/02

Eind volgende week worden de borduren aangelegd in de Bikschotestraat. Tijdens het aanleggen kan er niet op gereden of gewandeld worden. Ook tijdens het drogen niet.

Daarna wordt de koffer aangelegd. Tijdens deze werken zullen de woningen enkel via de Bikschotestraat (Bikschote) toegankelijk zijn. Toegang via de Provincieweg zal niet meer mogelijk zijn.

22/02

Het is voor de huisvuilwagen niet mogelijk om het afval in de werfzone op te halen. Het huisafval wordt verzameld aan een tijdelijk ophaalpunt. Het ophaalpunt is afgebakend met nadarhekkens en een bord. 

Afval dat niet in één van de ophaalpunten wordt geplaatst, wordt niet opgehaald door Mirom en kan beboet worden met een GAS-boete. 

Welk soort afval? Het afval dat op dat moment wordt opgehaald door de huisvuilwagen: PMD, restafval, papier/karton. Je kan het ophaalpunt gebruiken vanaf 19.00u de dag voor de ophaling. 

9/02

De rioleringswerken in de Bikschotestraat (nr. 148 tot aan het kruispunt) zijn zo goed als afgewerkt.

Na afwerking - vermoedelijk rond 15/2 - wordt mengpuin aangelegd zodat de woningen in deze zone beter bereikbaar zijn.

26/01

Vanaf maandag 6/02 - als het weer het toelaat - start de aannemer met werken in de Provincieweg. De werfzone wordt dus uitgebreid. In de Provincieweg wordt één rijvak ingenomen. Het verkeer zal er geregeld worden met tijdelijke verkeerslichten.

De technische dienst plaatste ondertussen een tijdelijke fietsenstalling aan bushalte 't Smiske.

10/01/23 - Vanaf vandaag 10/01 start de aannemer met de aanleg van de wegenis- en rioleringswerken in de Bikschotestraat, tussen nr.148 (nieuwbouw) en de Provincieweg.

De rijweg tussen nr.148 en de Provincieweg wordt stelselmatig opgebroken om aansluitend de riolering aan te leggen.

De woningen zijn in deze zone niet of moeilijk bereikbaar met wagen, maar zijn steeds te voet bereikbaar. Bewoners werden reeds op de hoogte gebracht en gevraagd hun wagen tijdens de werkuren (7.30u-16.30u) buiten de werkzone te plaatsen. 

Omleiding

omleiding plan fase 3
  • Doorgang op de Provincieweg zal steeds mogelijk zijn. Hier wordt voorlopig nog niet gewerkt, maar wanneer dit wel gebeurt, zal het verkeer geregeld worden met tijdelijke verkeerslichten. Hou rekening met wat wachttijd.
  • Voor de dorpskern Bikschote wordt een plaatselijke omleiding ingesteld. Deze omleiding wordt op verschillende plaatsen slechts in één richting toegelaten.
  • Fietsers kunnen op de omleidingsweg in beide richtingen rijden.
  • Het zwaar doorgaand verkeer (+7,5t) dient om te rijden via de N369 naar Boezinge.
  • Zwaar verkeer voor plaatselijke bediening kan via de omleidingsweg mits het respecteren van het éénrichtingsverkeer.
  • De bushalte Smiske wordt in deze periode niet bediend door De Lijn. Busreizigers kunnen terecht aan halte Steenstraat. De technische dienst voorziet een tijdelijke fietsenstalling.

Minder hinder

whatsapp qr code bikschote fase 3

Plannen

bikschote fase 3 riolering819,3 Kb(pdf)

bikschote fase 3 wegenis639,4 Kb(pdf)

Infosessie

Het bestuur organiseerde daarom een infosessie op woensdag 12 oktober 2022. Zowel het studiebureau, aannemer als de netwerkbeheerder waren aanwezig om toelichting te geven en vragen te beantwoorden.

Herbekijk hier de sessie. 

Gerelateerde items