Lokaal dienstencentrum De Stek

Dienstencentrum De Stek is er voor alle 60+'ers in de gemeente Langemark–Poelkapelle die op zoek zijn naar ondersteuning en ontspanning.

De Stek staat voor de stek van een boom, het versterken van het leven, een stek waar het goed is om te toeven, kortom dé plaats bij uitstek.

Dorpsrestaurant

Voor wie?

Het dorpsrestaurant De Stek richt zich tot de volgende inwoners van Langemark – Poelkapelle die graag, samen met anderen, van een warme maaltijd wensen te genieten, binnen een gemoedelijk
kader:

 • ouderen (60+)
 • mantelzorgers
 • kwetsbare doelgroepen
 • voor iemand die zich niet zelfstandig kan verplaatsen, mag één persoon ter ondersteuning aansluiten in het dorpsrestaurant.

Wanneer?

Het dorpsrestaurant is elke dag open.

 • Op weekdagen van 11u30 tot 13u00
  (Soep vanaf 11u30 ter beschikking en de warme maaltijden vanaf 12u00)
 • In het weekend en op feestdagen van 11u30 tot 13u00
  (Soep is vanaf 11u30 ter beschikking en de warme maaltijden vanaf 12u30)

Klik hier om het menu te raadplegen: Menu juni 202465,2 Kb(pdf)

Prijs?

Een maaltijd in het dorpsrestaurant kost € 7,50 op weekdagen en € 8,00 op zon- en feestdagen. Water is gratis en alle andere dranken zijn te verkrijgen mits betaling. De betaling gebeurt maandelijks via een rekening met overschrijvingsformulier, domiciliëring is mogelijk.

Inschrijven?

Voor aanvragen of inlichtingen neem je contact op met de sociale dienst van de zorgcampus, we werken bij voorkeur op afspraak. Je kan online een afspraak maken: KLIK HIER , of telefonisch contact opnemen via 057/49.08.11.

Na het eerste contact, kan je op volgende manieren inschrijven:

 • Via e-mail op deboomgaard@lp.be
 • Telefonisch op het nummer 057/49.08.30
  • LET WEL! Gelieve telkens in te schrijven vóór vrijdag 16u00, indien je wenst te komen in het weekend.

Vervoer

We wensen ook de mensen die niet zelfstandig tot in ons dorpsrestaurant geraken, te bereiken. Daarom halen we wekelijks op weekdagen (maandag t.e.m. vrijdag, uitgezonderd op feestdagen) mensen thuis af en brengen we hen na de maaltijd terug.

De gebruiker kan zijn vraag tot ophaling tot de dag vóór 09u30 voordien stellen.

De kostprijs voor het ophalen van de inwoner en een maaltijd bedraagt € 8,00.

Cafetaria De Krune

De cafetaria is elke dag open van 14u00 tot 17u00.

Je kan hier terecht om gezellig te keuvelen met een drankje of kleine versnapering. In de zomer kan je genieten op het zonneterras of het petanqueplein uitproberen. Ook is er een tapbiljart (gratis) ter beschikking.

Maaltijden aan huis

Senioren, zieken of mensen die wegens sociale omstandigheden niet in staat zijn om zelf hun maaltijden te bereiden, kunnen terecht bij de dienst warme maaltijden.

Wat?

De dienst brengt dagelijks een warme maaltijd aan huis. De keukenploeg van het woonzorgcentrum De Boomgaard staat garant voor kwaliteitsvolle maaltijden. Een maaltijd bestaat uit soep, hoofdgerecht en dessert. Dieetmaaltijden (suiker-, zout- en vetloos) zijn mogelijk en op jouw vraag kan het vlees door ons worden gesneden of gemalen.

Hoe worden de maaltijden geleverd?

Twee bestelwagens zorgen voor een vlotte levering aan huis tussen 11u00 en 12u30. De maaltijden worden iedere dag warm geleverd, ook op zon- en feestdagen. Er wordt gevraagd om minstens 3 maaltijden per week af te nemen.

Wat kost een warme maaltijd?

De prijs bedraagt € 8,00. Op zon- en feestdagen bedraagt ze € 8,50. Een tweede maaltijd (bvb. bij een echtpaar) kost op weekdagen € 7,50 en op zon- en feestdagen 8,00 €.

Voor aanvragen of inlichtingen neem je contact op met de sociale dienst van de zorgcampus, we werken bij voorkeur op afspraak. Je kan online een afspraak maken: KLIK HIER , of telefonisch contact opnemen via 057/49.08.11.

Volkstuinen

Er zijn 9 volkstuintjes gelegen in de tuin van de woonzorgcampus. Elk tuintje heeft een oppervlakte van 14m².

Deze kunnen gehuurd worden voor € 25,00 per jaar. In deze prijs zit ook het gebruik van het aanwezige tuinmateriaal en water.

De tuinen zijn toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Interesse? Bel of mail ons: T. 057/49.08.30 | destek@langemark-poelkapelle.be

Accommodatie

Krantenhoek

De krantenhoek is elke dag open van 08u00 tot 20u00. Er zijn 4 kranten ter beschikking: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, De Standaard en Het Wekelijks Nieuws.

De krantenhoek bevindt zich in de lounge van het woonzorgcentrum.

Kapsalon

Er kan ook gebruik gemaakt worden van het kapsalon en het aanwezige materiaal zoals een wastafel en haardroger. De nodige haarverzorgingsproducten, kam/borstel, handdoeken, … moeten zelf voorzien worden.

De kostprijs bedraagt € 2,00. Je kan het kapsalon reserveren via onderstaande contactgegevens.

Interesse? Bel of mail ons: T. 057/49.08.30 | destek@langemark-poelkapelle.be

Badkamer

De badkamers, met aangepast hulpmateriaal, worden in de namiddag beschikbaar gesteld voor personen buiten het woonzorgcentrum. Deze bevatten o.a. een inloopdouche en een groot bad met lift.

De kostprijs bedraagt € 3,00. Je kan de badkamer reserveren via onderstaande contactgegevens.

Interesse? Bel of mail ons: T. 057/49.08.30 | destek@langemark-poelkapelle.be

Nieuwsbrief

Maandelijks wordt er een nieuwsbrief verspreid. Deze nieuwsbrief bevat algemene info en een overzicht van lokale activiteiten voor 60+'ers.

www.lp.be/nieuwsbrieven/inschrijven 

De activiteiten kunnen ook steeds geraadpleegd worden op de Facebookpagina van De Stek