Fietsen

Fietsroutenetwerk Westhoek

Aan de hand van knooppunten kan je zelf naar eigen wens een fietstocht uitstippelen.  Deze handige kaarten brengen je langs de aangenaamste routes in onze gemeente en de Westhoek.

Vredesroute

De Vredesroute confronteert je met een aantal littekens van de Eerste Wereldoorlog. De route volgt de Ieperboog in een landschap bezaait met begraafplaatsen en oorlogsrelicten.

Gifgasfietsroute

De gifgasroute werd ontwikkeld ter herinnering aan de eerste gasaanval op grote schaal op 22 april 1915 tussen Bikschote en Poelkapelle. De route is uitgerust met 8 luisterzuilen en brengt je getuigenissen van die gasaanval. De route is 41 km lang en vertrekt aan het gemeentehuis van Langemark-Poelkapelle. 

Op toer met de groenteboer 

Langemark-Poelkapelle is gekend als landbouwgemeente, maar is ook één van de gemeenten met de meeste groentewinkels in verhouding tot het aantal inwoners. Ben je op zoek naar een landelijke fietsroute die al die plekken aan elkaar fietst, dan is dit 22 km lange fietstochtje iets voor U. Het kaartje vind je bij de dienst voor Toerisme of kun je hier downloaden. 

Westhoek Sport Overleg Fietsroutes

Ben je op zoek naar een uitdaging als wielerliefhebber, wil je er even een dagje op uit met de picknickmand mee of wil je liever een gezinsvriendelijk lusje gaan fietsen? Dan zijn de WSO-fietsroutes iets voor jou! Het Westhoek Sport Overleg (WSO) de nieuwe WSO-fietsroutes. Er zijn verschillende lussen met verschillende afstanden gecreëerd. Zodat zowel de getrainde wielerliefhebber als de beginnende fietsertjes er energie in kwijt kunnen. Starten kan in elke WSO-gemeente, waar steeds gekozen kan worden voor de grote, middelgrote en kleine lussen.