Fietsen

Fietsroutenetwerk Westhoek

Aan de hand van knooppunten kan je zelf naar eigen wens een fietstocht uitstippelen.  Deze handige kaarten brengen je langs de aangenaamste routes in onze gemeente en de Westhoek.

Bakelandtfietsroute

Bakelandt is onlosmakelijk verbonden met Langemark-Poelkapelle. Deze 18eeuwse bendeleider zorgde voorde vanuit de aanpalende bossen voor onheil in de streek.  De uitlopers van de zandleemstreek in de IJzerpolders zorgen voor een gevarieerd parcours.

Vredesroute

De Vredesroute confronteert je met een aantal littekens van de Eerste Wereldoorlog. De route volgt de Ieperboog in een landschap bezaait met begraafplaatsen en oorlogsrelicten.

Gifgasfietsroute

De gifgasroute werd ontwikkeld ter herinnering aan de eerste gasaanval op grote schaal op 22 april 1915 tussen Bikschote en Poelkapelle. De route is uitgerust met 8 luisterzuilen en brengt je getuigenissen van die gasaanval. De route is 41 km lang en vertrekt aan het gemeentehuis van Langemark-Poelkapelle. 

Op toer met de groenteboer 

Langemark-Poelkapelle is gekend als landbouwgemeente, maar is ook één van de gemeenten met de meeste groentewinkels in verhouding tot het aantal inwoners. Ben je op zoek naar een landelijke fietsroute die al die plekken aan elkaar fietst, dan is dit 22 km lange fietstochtje iets voor U. Het kaartje vind je bij de dienst voor Toerisme of kun je hier downloaden.