Gin Belet?! Huiskameroptredens

Nieuwe Gin Belet?! Huiskameroptredens 2024-2025

Na een geslaagde editie van samenwerking voor het programma van de huiskameroptredens slaan we opnieuw de handen in elkaar.  We bieden voor het volgende cultuurseizoen samen 4 optredens aan. Geniet van een gevarieerd aanbod met voor elk wat wils: Deze keer hebben we gekozen voor een gevarieerd aanbod van Vlaamse kleinkunst tot Metalband. We starten in Langemark met in het meest jeugdige huis van de gemeente.

Gin Belet ?! –  Jeugdhuiskamerconcert met MANTAH

Zaterdag  28 september om 21.30 uur (deuren: 20 uur)

In jeugdhuis De Flodder, Boezingestraat 51; 8920 Langemark
Tickets : €8 (drankje inbegrepen) 

MANTAH is een West-Vlaamse metalband die tijdens de pandemie het levenslicht zag en haar uitvalsbasis in Torhout heeft gevestigd. Een van de bandleden is een local namelijk Bart Vandeportale. De muziekstijl wordt omschreven als moderne metal met een knipoog naar de 90's. Inspirerende bands zijn uiteraard de bekende nu-metal kleppers Korn, Linkin Park en Static-X, maar ook de moderne nakomelingen als Bring me the horizon en I Prevail sluipen graag in de muziek. De bandleden zijn niet aan hun proefstuk toe en hebben ervaring op grote podia (Pukkelpop, Graspop, Wacken Open Air, Summer Breeze, ... ) weliswaar met andere projecten. Ze willen nu met de gebundelde ervaring binnen het team hun stempel drukken op de Belgische en Nederlandse scene.

Deze keer spelen ze in ons eigenste jeugdhuis, omdat een huiskamer misschien wel heel erg oorverdovend zou zijn 😉

Foto Mantah©Bruno Dyserinck

Gin Belet ?! – Huiskamerconcert met Jan De Smet

Vrijdag 15 november 2024 om 20.30 uur (deuren: 20 uur)

In de huiskamer van Bjorn en Els – Molenstraat 3, 8980 Passendale
TICKETS : Prijs: €8

In de loop van zijn - nu al ruim veertig jaar durende - muzikantenbestaan heeft zanger, componist, tekstschrijver, muziekliefhebber, vinylcollectioneur en multi-instrumentalist Jan De Smet een zeer uitgebreide muzikale bagage verzameld. Een klein deel daarvan kon hij 32 jaar lang kwijt bij De Nieuwe Snaar. Het grootste deel van het overige materiaal zit echter opgeborgen in zorgvuldig geklasseerde mappen.

Zichzelf begeleidend zal Jan zich overleveren aan het repertorium dat zich die dag aandient. En dat is eigen (soms zeer onbekend) werk maar ook zorgvuldig uitgekozen liedjes van gewaardeerde collega's die hem hebben beïnvloed (Drs. P / Wannes Van De velde / Bob Dylan / Georges Brassens etc…), dit alles aangenaam gesausd met allerhande grappige anekdotes.

Gin Belet ?! –  Huiskamerconcert met Mathias Sercu & de Opportuniteiten (Dit is geen ballade)

Vrijdag 21 maart 2025 – 20.30 uur (deuren: 20 uur)

In de huiskamer van Bart Vandeportaele en Lotje Vandamme, Houthulstseweg 18, 8920 Langemark
TICKETS : €8 (drankje inbegrepen)

Mathias Sercu en de Opportuniteiten brengen eigen Nederlandstalig werk.  Levensliederen met een hoek af, tragikomische reflecties over de liefde, over het leven, over de mens in al zijn potsierlijkheid.

Wie Mathias ooit aan het werk zag met De Broers, Group DeVille, The Suspicious Minds of ten tijde van Steracteur Sterartiest weet dat de man kan zingen.

Wie hem nog kent van zijn weergaloze Staf Steegmans & de Ideale Omstandigheden-periode weet dat hij iets heeft met geestige Nederlandstalige songteksten.

Wie zijn televisiereeksen Marsman, Chantal en zelfs zijn film J’aime La vie zag snapt wat “een cocktail van humor en ontroering” betekent.

Met zijn nieuw project “Mathias Sercu & De Opportuniteiten” serveert hij u een mix van dat alles. De ondertitel Dit is geen ballade geeft u al een goed idee van wat u kan verwachten.

Samen met zijn oudste broer en gelijkgestemde ziel Rik Tans (De Schedelgeboorten, Tans…) nodigt Mathias u als het ware bij hem op schoot uit voor een avond met geestige en ontroerende liedjes, beschouwingen en verhaaltjes over het leven in al zijn aandoenlijke potsierlijkheid.

Humor en tragiek zijn op hun sterkst als ze hand in hand mogen gaan.

Mathias Sercu: zang, gitaar, ukelele

Rik Tans: gitaren, zang

BB: bas

Gin Belet ?! – Huiskamerconcert met Katrien Verfaillie

Vrijdag 9 mei 2025 om 20.30 uur (deuren: 20 uur)

In de huiskamer van Marijn – Beselarestraat 310, 8980 Beselare
TICKETS : Prijs: €8

Deze locatie is niet toegankelijk met een rolstoel, het concert gaat door op de zolderkamer.

Katrien Verfaillie ontdekte 15 jaar geleden haar talent om pianomuziek te schrijven en werd vooral tijdens de coronacrisis bekend met haar West-Vlaams lied ‘Kunnik nemi na joen komn’ op de melodie van ‘La Montagne’ van Jean Ferrat, nog beter gekend in de versie van ‘Het dorp’ van Wim Sonneveld.

Haar sprekende pianocomposities worden sindsdien bijgestaan door haar stem, fluweelzacht in het West-Vlaams, licht sensueel in het Frans, authentiek in haar zijn en als ze zingt, een lach en een traan. Je voelt als luisteraar amper wanneer de toetsen het overnemen van haar sappige, grappige parlando’s, van haar aangrijpende zangmelodieën, van de diepe Franse poëzie.

Tickets & inschrijven vanaf 24 juni 2024 om 10u00.

Praktisch

Deelnameprijs per avond: € 8, drankje inbegrepen. De concerten vinden plaats in gezellige huiskamers en dit voor een beperkt publiek. Inschrijven vooraf is strikt noodzakelijk! Door de aard van de locatie is er meestal ook geen ruime parking voorzien. Geraak je er met de fiets of te voet? Ideaal! Kom je toch met de auto, dan krijg je na inschrijving informatie over waar je jouw wagen kunt parkeren. Ben je niet of minder mobiel, geef ons een seintje. We zoeken dan samen met jou naar een oplossing. Inschrijven voor alle concerten kan vanaf 24/06/2024. 

Inschrijven

Alle inschrijvingen dienen online te gebeuren via de link naast het evenement. Dit kan vanaf maandag 24 juni om 10u00!!

Meer info via teamontspannen@lp.be of 057 49 09 45 of voor de events in Zonnebeke inschrijvingen@zonnebeke.be  of 051 48 00 61