Grote Vijf Wandelroute

Voor meerdaagse wandeltochten hoef je voortaan niet meer op reis te gaan of zelfs in de auto te springen. Vanaf nu kan het ook vanuit je eigen gemeente. De lokale besturen van Hooglede, Houthulst, Langemark-Poelkapelle, Staden en Zonnebeke stippelden een langeafstandsroute uit van 123 km onder de naam “De Grote Vijf Route”.

“De Grote Vijf Route” is geïnspireerd op de Grote Routepaden, of kortweg GR-paden, wandelroutes die over een lange afstand lopen, in doorgaande lijn of slingerend door een bepaalde regio. Je herkent ze aan hun typische wit-rode markeringen en kan ze tot ver in het buitenland volgen.

“De Grote Vijf Route” herken je dan weer aan wit-blauwe markeringen. De route loopt over de 5 gemeenten en volgt overwegend onverharde wegen. Ze brengt je naar unieke plaatsen, ver weg van alle drukte, maar dicht bij huis.

De route is 123 kilometer lang. Ofwel bewandel je afzonderlijke stukken, ofwel ga je voor de volledige 123 km. Er is geen startplaats. Je stapt in op de route waar je dit wenst.

Langs de route liggen tal van volkscafés en eethuisjes om je honger en dorst te laven, maar ook verschillende B&B’s voor wie meerdere dagen op pad wil.

Wandelkaart

De volledige route is uitgetekend op een gloednieuwe wandelkaart. Je vindt er ook afbeeldingen en uitleg terug van alle markeringen. Voor het gemak van de wandelaar is de route opgedeeld in 5 kleuren, 1 voor elke gemeente. Zo weet je steeds in welke gemeente je aan het wandelen bent. Per gemeente kun je een qr-code inscannen, die brengt je naar een handig overzicht van alle mogelijke logementen en horeca. De wandelkaart kost € 5 en kan je verkrijgen in de 5 diensten voor toerisme.