Koentekroafs PROGRAMMA

koentekroafs programma

Programmaboekjes op zondag te verkrijgen aan de infostand.

  • Lumineiro ‘De dag van de jongleur’ - 13.30u

Lumineiro brengt 'A jornada de uma malabarista' of 'De levensreis van een jongleur'. Hij is een Braziliaanse jongleur, ritme speler en clown, met een zeer aanstekelijke energie. In deze poëtische voorstelling vertelt hij het leven van een jongeman die op de zoektocht naar zijn onbeantwoorde liefde zijn levensdoel vindt.

  • Officiële opening – 14.00u
  • Veerle Ernalsteen – Veerle is Koentekroafs – 14.15u

Veerle brengt al zestien jaar sprookjes en volksverhalen uit verschillende windstreken: Afrikaanse verhalen, 1001-nacht, Grimm, Decamerone, Vlaamse verhalen… Je kent haar misschien nog van een geslaagd optreden tijdens 1 van onze Klapz!-vertelavonden...

  • Orkest Bazar ‘Party Car’ – 14.45u

Orkest Bazar is een mobiel circus met live muziek met contrabas, piano, trompet, sax, klarinet, fluit, ukelele en percussie verweven met jongleren, acro, evenwicht opladder, slap touw en rolla, magie en veel veel meer...

  • Bardo ‘Que Bardo’ – 15.20u

Bardo is een Argentijns trio. Met “Que Bardo” brengen ze een poëtische visie op de chaos. Een eindeloze aaneenschakeling van schijnbaar onverbonden acties die uitmonden in een feest zonder einde. Een dynamische show met humor, acrobatie, cyr wheel en objectmanipulatie.

  • Rien Van Meensel ‘Ik doe wat ik kan en ik kan wat ik doe’ – 16.00u

Rien is één van de drijvende krachten achter Weireldklapz! en zul je meerdere malen (o.m. de opening en slotshow) aan het werk zien tijdens Koentekroafs.

  • Petit Tonton – 17.00u

Petit Tonton is een Guineese verteller. Jaarlijks organiseert hij het festival 'La grande nuit de conte' dat doorgaat in Conakry, de hoofdstad van Guinee. Petit Tonton sluit Koentekroafs feestelijk af, samen met Rien Van Meensel tijdens de slotshow in de circustent.

  • Amoukanama ‘Slotshow FA’ – 17.00u

Amoukanama Circus is een project dat jongeren in Guinee, die in zeer moeilijke omstandigheden leven, opleidt tot professionele acrobaten waarmee ze overal ter wereld optreden. Met ‘Fa’ brengen ze een wervelende show vol halsbrekende acrobatie. Een must see!

De ouderraad van Go! BS Ter Berken houdt een bar open tijdens het festival en schenkt de helft van de opbrengst aan circus Amoukanama dat een circusschool wil bouwen in Guinee.